SDP assegura que el Govern no ha sabut defensar amb fermesa els avenços en transparència

sdpSocialdemocràcia i Progrés ha convocat una roda de premsa aquesta tarda per recalcar els avenços que s’han fet en matèria de transparència des del 2009. Uns avenços que, diuen, el Govern no ha sabut defensar les últimes setmanes.

Jaume Bartumeu ha acusat el Govern de ser “massa tímid” a l’hora de recordar que Andorra ha fet un llarg camí en l’àmbit de la transparència de l’activitat financera des que va deixar de considerar-se un paradís fiscal. El president del grup mixt i membre de Socialdemocràcia i Progrés diu que, fins a la compareixença de la setmana passada del ministre portaveu, les declaracions del Govern per defensar els avenços del país no han estat suficientment contundents. Creu que “el Govern d’Antoni Martí no ha sabut defensar amb fermesa els avenços aconseguits des del 2009”.

Pel que fa a la reunió que va mantenir ahir el cap de Govern amb el president espanyol, ha dit que encara no s’hi ha pogut posar en conctacte i que, per tant, no sap si Rajoy ha demanat l’intercanvi automàtic d’informació per signar el CDI. Això sí, creu que si les relacions fossin tenses “en una qüestió essencial”, el president espanyol no s’hauria compromès a visitar el Principat.

Bartumeu també ha volgut defensar la solidesa de l’activitat financera del país, i ha recordat que una part important de la població d’Andorra, un 5%, es dedica a aquest sector laboral. A més, ha recordat que el Principat compleix els compromisos internacionals signats, com ara la cooperació penal internacional.