Demà dijous, 23 d’abril, s’obre el termini per presentar les sol·licituds d’accés a una de les parcel·les dels horts socials municipals, situats a l’Horta del Valira de la Seu d’Urgell. Les persones interessades poden presentar la seva sol·licitud fins el dia 8 de maig al Consorci d’Atenció a les Persones, situat al centre cívic El Passeig (primera planta) de la nostra ciutat.

Els requisits que cal complir per accedir a un dels horts socials són: tenir 65 anys o més; estar empadronat al municipi de la Seu d’Urgell; no tenir cap treball retribuït, i no cultivar cap altre hort, ni privat. L’ús de les parcel·les és a títol personal. En el moment de tramitar la sol·licitud caldrà que els interessats presentin el justificant de la pensió de jubilació i el DNI.

La selecció dels beneficiaris d’entre totes les sol·licituds presentades es formalitzarà de dues maneres: per ordre de sol·licitud i per valoració de raons socials, en el cas que hi hagi més sol·licituds que parcel·les.

La data límit de valoració de les sol·licituds presentades serà el dia 20 de maig.

Cal remarcar que l’assemblea general del Consorci ha aprovat recentment la modificació de dos articles per tal de perllongar el termini de les llicències de dues a tres temporades de cultiu, de manera ininterrompuda.

La darrera adjudicació de parcel·les es va realitzar el març de 2013, finalitzant-se la seva vigència el passat mes de novembre (dues temporades). Per aquest motiu s’ha iniciat aquest procediment per als nous atorgaments.

La tinent d’alcalde d’Atenció a les Persones de l’Ajuntament urgellenc, Anna Vives, manifesta que “fins ara, el projecte dels Horts ha complert l’objectiu pretès: proporcionar un espai de conreu a persones del col·lectiu de gent gran, facilitant la seva interacció i procurant que mantinguin un estil de vida saludable; al mateix temps que posem en valor una activitat pròpia del territori”. Vives afegeix que “s’està valorant ampliar el projecte a d’altres col·lectius”.

Junta d’Hortolans

Les bases de funcionament dels horts socials disposen que es constituirà una junta d’hortolans, formada per tots els titulars dels horts, així com un assessor tècnic i una persona designada pel Consorci. Així s’ha procedit durant el temps de concessió anterior, i l’òrgan ha servit per resoldre dubtes i compartir experiències.

Recordem que l’Ajuntament de la Seu d’Urgell va condicionar fa uns quatre anys uns terrenys d’uns 800m2 a l’Horta del Valira, a tocar del pont de Castellciutat, per a horts socials. Aquest horts disposen d’un total de 20 parcel·les de 40m2 cadascun i van ser posats a punt per la brigada municipal d’obres i pel servei municipal de parcs i jardins.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada