consell-europa

El ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, ha participat aquest dimarts a la 124a Sessió del Comitè de Ministres del Consell d’Europa, que se celebra a Viena (Àustria) i que acull el canvi de presidència d’Àustria a Azerbaidjan. En la seva intervenció, Saboya ha fet referencia a l’informe del Secretari General, que s’ha presentat avui a l’ordre del dia com a resultat de la decisió presa durant la presidència andorrana el maig de l’any passat.

El ministre ha posat de relleu diversos punts de l’informe, entre els quals la necessitat de coordinar els diversos monitorings i visites d’avaluació que es duen a terme als estats amb l’objectiu que es puguin realitzar visites conjuntes. Saboya ha mencionat també els compromisos presos durant la presidència andorrana pel que fa a la ratificació de diversos convenis com el Conveni contra la violència domèstica (Istanbul) que va poder entrar en vigor en el moment en què Andorra va esdevenir el 10è Estat que el va ratificar el passat dia 22 d’abril.

El ministre d’Exteriors també ha fet palesa la necessitat de promoure els valors democràtics defensats pel Consell d’Europa, en referència als conflictes actuals i la defensa de l’Estat de dret a nivell paneuropeu.

Finalment, Saboya ha felicitat el treball de la presidència austríaca, que ha fet front a una conjuntura particularment difícil, i ha donat la benvinguda a la presidència d’Azerbaidjan, desitjant-li plens encerts.

El cap de la delegació andorrana s’ha reunit avui amb els seus homòlegs d’Alemanya, Espanya, Luxemburg, Suïssa, Àustria, Lituània, Grècia i Xipre, entre altres. Les trobades han servit per tractar l’aproximació d’Andorra a la Unió Europea i el programa de reformes i d’obertura dut a terme pel Govern.

(Foto: S.F.G.)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada