“Sayonara Sushi” de Raül Romeva

Editorials Plaza Janés i Rosa dels Vents

Acaba de sortir publicada a Rosa dels Vents en català i a Plaza Janés en castellà la primera novel·la de Raül Romeva, eurodiputat català al Parlament Europeu des de l’any 2004. Més enllà de la seva activitat política, docent i investigadora, Raül Romeva ja havia editat diferents assajos sobre diversos conflictes i temàtiques europees fruit de les seves inquietuds per la pau i la construcció europea.

Tot i participar en alguna antologia poètica, l’eurodiputat s’estrena en el camp de la ficció literària posant damunt la taula diverses problemàtiques com la corrupció comercial i política i l’explotació indiscriminada dels recursos naturals en el nostre planeta. La història podria sorgir de les tristes pàgines dels diaris amb naufragis i pasteres a la deriva on els immigrants il·legals esdevenen els paries i els marginats del nostre món.

La protagonista és una periodista de TV3 que viatja a Malta per seguir les vicissituds d’uns immigrants rescatats i entrarà en contacte amb el món de les màfies que controlen la pesca de la tonyina vermella. La periodista començarà a estirar els fils en la seva investigació per acabar esbrinant sospitoses connexions entre el comerç, les multinacionals i la política com en els millors thrillers de caire enrevessat combinat amb la novel·la d’aventures i de viatges. I si voleu ampliar informació es podeu adreçar al bloc del mateix escriptor, Construint sinergies, a http://blocs.mesvilaweb.cat/raulromeva

Per Joan Millaret Valls / Redaccio ACPG

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.