S’avança l’adequació de l’aparcament del Falgueró i entrarà en funcionament a primers de setembre

zona infantil fiter

El Comú d’Escaldes-Engordany ultima l’adequació de la zona de Fiter i Rossell, on han tingut lloc diverses actuacions com ara l’embelliment de les voravies, l’obertura del carrer del Falgueró, l’encreuament amb el carrer dels Escalls o l’aparcament. Una de les parts més importants és la de l’excavació de la parcel·la de pàrquing del Comú, que estava prevista per al mes de setembre o octubre, i que ja està finalitzada. El cònsol menor d’Escaldes, Marc Calvet, ha explicat que en breu començarà la pavimentació i a primers de setembre entraran en funcionament un altre centenar de places d’aparcament, de manera que a la zona ja n’hi haurà 200. La inversió total de la zona de Fiter i Rossell ascendeix als 3 milions d’euros. A més, aquest dimecres s’ha inaugurat un parc infantil per donar servei a les famílies de la zona.

L’aparcament del Falgueró comptarà amb 200 places a primers del mes de setembre, després que s’hagi avançat l’excavació de la parcel·la del Comú, un espai de 2.500 metres i d’una capacitat per a un centenar de vehicles. El cònsol menor d’Esclades-Engordany, Marc Calvet, ha explicat que estava prevista per al mes de setembre però ja ha finalitzat i aviat s’iniciarà la pavimentació per poder posar-lo en funcionament després de les vacances. Calvet ha explicat que això ha permès al Comú estalviar-se més de 200.000 euros del que s’havia previst.

Aquest aparcament se suma a l’adequació de tota la zona de Fiter i Rossell que es va iniciar fa al voltant de tres anys amb l’embelliment de les voravies, l’encreuament amb el carrer dels Escalls, o l’obertura del carrer del Falgueró. A més, aquest dimecres, els cònsols han inaugurat un parc infantil que donarà servei a les famílies de la zona i que ha tingut un cost de 35.000 euros.

L’adequació de tota la zona ha tingut un cost d’uns tres milions d’euros i “s’han fet petites actuacions amb un cost important però que han donat molt bon servei a la zona”, segons Calvet, qui ha destacat que afavoreix als veïns però també als usuaris de l’hospital.

CAPESA celebrarà un consell extraordinari per avaluar les conseqüències de la torrentada

L’empresa subministradora de l’aigua d’Escaldes-Engordany, CAPESA, celebrarà aquest dijous un consell administratiu extraordinari per avaluar les actuacions que poden fer després d’haver deixat sense aigua durant més de 24 hores a tota la parròquia. El cònsol menor d’Escaldes, Marc Calvet, ha explicat que s’estudiarà com donar resposta als danys i quines actuacions es poden continuar fent, “però ara el més important és acabar el dipòsit i establir una xarxa d’aigua en bon estat per evitar aquests esdeveniments”.

CAPESA va obrir aquest dimarts un període de reclamacions per atendre els diferents casos de tots aquells que van estar afectats pels talls i que tinguin una molèstia justificada. Fins ara només han rebut una reclamació per correu electrònic, cosa que Calvet considera, “normal perquè són els primers dies”.

Pel que fa a la connexió de les xarxes de subministrament d’aigua d’Andorra la Vella i d’Escaldes-Engordany, Calvet ha explicat que, contràriament al que va afirmar aquest dimarts el cònsol menor de la capital, Eron Estany, ja hi ha dos projectes en marxa per part dels dos comuns, i ha detallat que fa al voltant de sis mesos que el conseller de Medi Ambient de la capital, Jordi Cabanes, es va posar en contacte amb el cònsol menor escaldenc, per tal de reprendre converses sobre aquest tema. “És possible que l’Eron Estany no estigués al cas d’aquest punt en concret, però els tècnics ja n’han parlat”, ha afegit Calvet.

Tot i això, el cònsol menor d’Escaldes ha explicat que es tracta d’un procés i fins que no acabin el dipòsit no es podrà iniciar aquesta actuació.

(Text i foto: ANA)