S’atura cautelarment tota la producció d’aigua de Font d’Arinsal

Els afectats pel brot de gastroenteritis a Catalunya després de consumir aigua provinent de la font d´Arinsal ja són més de 2.000. N´ha informat l´Agència de Salut Pública de Catalunya, que ha deixat entreveure que l´origen de la intoxicació podria ser el procés d´envasat, que es porta a terme a Andorra. Font d’Arinsal ha aturat la producció de tots els productes envasats de manera cautelar.

 El darrer balanç de l´Agència de Salut Pública de Catalunya, fet públic aquesta tarda, xifra en 2.020 el nombre de persones intoxicades després de consumir l´aigua que Eden Springs va distribuir a 900 empreses de Catalunya. L´aigua, que es va distribuir entre el 7 i el 13 d´abril, prové de la Font d´Arinsal.

Segons ha informat en roda de premsa el secretari de l´Agència de Salut Pública de Catalunya, Joan Guix, “aquest dilluns tenim registrats 2.020 casos que podrien correspondre aproximadament a unes 925 empreses clients d’una distribuïdora determinada que estarien situats essencialment en municipis de la demarcació de Barcelona i en alguns municipis de la demarcació de Tarragona.”

La investigació continua oberta. A l´espera de les anàlisis definitives, l´Agència de Salut Pública de Catalunya ha insinuat que l´origen del problema podria ser el procés d´envasat de l´aigua, que es porta a terme a Andorra: “Sospitem que el vehicle a través del qual s’ha produït la infecció podria estar relacionat amb garrafes d’aigua recollides fora del territori català i distribuïdes per una empresa ubicada a l’Hospitalet”, ha indicat Guix.

A Andorra el ministeri de Salut ha informat que treballa en col·laboració amb el departament de Salut de Catalunya. Aquests dies totes dues parts estan fent les anàlisis pertinents, en el mateix laboratori, amb els mateixos paràmetres i amb el mateix procediment.

El Govern ha informat que s’ha aturat la producció de tots els productes de manera cautelar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.