banders 1

Satisfacció a la federació de caça pel nombre de captures autoritzades per Govern en la setmana de caça de l´isard. El col·lectiu considera que el fet que es puguin caçar gairebé vint isards més que l´any passat indica que el pla de caça funciona. Des de la federació demanen als caçadors que facilitin les melses dels isards abatuts per comprovar que no tenen el pestivirus.

En la setmana de l´isard es podran caçar 127 isards, un 15% més de captures respecte de l´any passat. Un fet que satisfà la federació de caça, ja que indica que el pla de caça funciona i la cabanya d´animals s´ha estabilitzat. El seu president, Òscar Torres, assegura que “hi ha hagut un creixement important (de la cabanya) per sobre del que és normal i se’ns han adjudicat més captures perquè la fórmula actual està basada en l’índex de creixement”.

Enguany les captures s´hauran de repartir entre 488 caçadors, una cinquantena més que el 2014. El president de la federació indica que en una dècada s´ha millorat molt pel que fa al nombre de captures fixades al pla de caça, que ha anat evolucionant quant al càlcul per determinar quants isards es poden caçar. Torres espera que es tanqui una fórmula definitiva de cara a la nova llei que s’ha d’aprovar.

Pel que fa als banders, seguiran els protocols de vigilància i control habituals. Un dels quals és comprovar que els isards abatuts no són portadors del pestivirus. A aquells caçadors que buidin l’animal abans del control dels banders, la federació els demana que conservin la melsa i una mostra de sang de l’animal per poder fer aquesta comprovació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada