tunel-cadiL’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha manifestat la seva “satisfacció” davant la decisió del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat d’agilitar les condicions per accedir a la gratuïtat del túnel del Cadí, a la qual tenen dret els residents fixos de l’Alt Urgell, la Cerdanya i el Berguedà.

L’alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha remarcat que “des del territori es fa una valoració molt positiva, després que tant l’Ajuntament urgellenc com d’altres institucions hagin exercit la pressió necessària per aconseguir aquesta simplificació de tràmits, que afavoreixen les persones de les comarques que podran beneficiar-se’n”.

D’acord amb la petició feta pel territori, a partir del mes de gener s’amplia d’un a tres anys el termini per renovar la documentació i se simplifiquen els tràmits i la paperassa que cal presentar per ser-ne beneficiari, especialment per a pensionistes i estudiants. Alhora s’inclouen nous col·lectius que fins ara estaven exclosos, com ara les mestresses de casa.

Els canvis consisteixen en la definició i implantació progressiva, en un màxim de 36 mesos, d’un model de control automàtic de les dades i documentació per part de l’Administració. Així mateix, s’ampliarà el termini de renovació de la documentació que han de presentar els ciutadans, que passarà de 12 mesos a 36 mesos.

El TES també preveu la simplificació de la renovació de la documentació que caldrà presentar per part de pensionistes i estudiants per acreditar la seva condició de residents. A més, introduirà un nou epígraf de documentació a aportar per a persones no incloses en cap dels supòsits actuals.

Els beneficiaris que ja van presentar la documentació l’any passat i no han variat cap de les seves condicions en tindran prou amb presentar una declaració jurada confirmant-ho. El paper caldrà portar-lo a la seu del consell comarcal que correspongui segons el municipi de residència.

Per la seva banda, els nous beneficiaris ja hauran de presentar la documentació amb el nou format. Els consells comarcals assessoraran sobre els dubtes del procés.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada