La  Batllia ha acordat arxivar la causa contra l’exministre d’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions, Jordi Alcobé, en relació a la investigació sobre a la presumpta activitat de lobbista que l’ex-consellera general Meritxell Mateu hauria dut a terme per intentar aconseguir unes modificacions legislatives per una tasca que li va encomanar Banca Privada d’Andorra (BPA) mentre era parlamentària.

El cas va sortir a la llum el setembre del 2016 quan, arran del cas BPA, es va destapar que Mateu havia mantingut una relació laboral amb el banc el 2012 i el 2013, quan ja era consellera. Posteriorment es van filtrar un seguit de correus electrònics, alguns d’ells dirigits a Alcobé, que provarien que va intentar influir en el Govern i en el grup parlamentari demòcrata a favor dels interessos de BPA, i Mateu va dimitir. Un mes més tard també acabaria presentant la dimissió el ministre Alcobé.

Per tot plegat, la batlle Canòlich Mingorance va encausar Alcobé, Mateu i també l’ex-conseller delegat de BPA, Joan Pau Miquel, per un presumpte delicte de corrupció i de tràfic d’influències. El mes de juny passat, la defensa de l’exministre va demanar el sobreseïment de les diligències prèvies perquè entenia que fins a la data no s’havia pogut acreditar cap fet delictiu contra ell, cosa que ha corroborat ara la batlle arxivant la causa contra Alcobé.

En l’aute s’assegura que no s’ha pogut verificar que Jordi Alcobé hagués facilitat informació confidencial –coneguda per la seva condició de ministre d’Economia i membre del Govern– a Meritxell Mateu, que fos d’interès per a ella per la seva condició d’empleada de BPA. La informació que intentava obtenir estava relacionada amb un projecte de creació d’un ‘hub’ de gestió per la mobilitat salarial d’empreses multinacionals estrangeres, en el qual BPA havia de gestionar les nòmines dels treballadors expatriats. Com que no s’han trobat indicis de delicte ni de cap tipus d’infracció penal pel que fa a Alcobé, la batlle ha decidit arxivar la causa contra ell.

ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada