El Consell de Ministres, a proposta de la titular de de Funció Pública i Reforma de l’Administració ha aprovat la flexibilització de la jornada de treball del personal del Cos General de l’Administració general, seguint el compromís adquirit pel Govern amb els representants sindicals de l’Administració i amb la voluntat de promoure la política de conciliació de la vida familiar, personal i laboral dels treballadors públics.

El Ministeri de Funció Pública i Reforma de l’Administració ha treballat conjuntament amb els alts càrrecs, directors i coordinadors, i els representants sindicals una proposta de flexibilització de la jornada de treball amb tres propostes d’horaris que corresponen al còmput anual de 1.776 hores aprovat pel Govern, a les qual es poden acollir els treballadors de l’Administració general garantint l’atenció al ciutadà i el bon funcionament del Departament al quan pertanyen.

Les tres propostes de flexibilització de la jornada de treball són:

  • Mantenir l’horari actual amb 8h15 hores diàries de dilluns a dijous i els divendres i setmanes de jornada intensiva a 7h.
  • Nova jornada de treball ininterrompuda de 7h45 diàries de dilluns a divendres i de 7h30 les setmanes de jornada intensiva.
  • Nova jornada de treball partida de 7h45 diàries de dilluns a divendres i de 7h30 les setmanes de jornada intensiva.

Tanmateix es fixa per a l’hora d’entrada una nova franja horària de 7h30 a 10h00 i es proposa per a les jornades de treball partides una aturada de mínim 30 minuts i de màxim 2 hores, així com una pausa de 20 minuts per a les jornades ininterrompudes i de 20 minuts o bé 10 minuts al matí i a la tarda per a les jornades partides.

Aquesta proposta de flexibilització de la jornada de treball es durà a terme durant un període de prova des del 10 de setembre i fins el 31 de desembre per valorar el grau de satisfacció del personal del Cos de General i acordar, si escau, la seva continuïtat durant l’any 2019. El Ministeri realitzarà una enquesta entre el personal del Cos General la darrera setmana del mes de novembre del quan se’n extrauran les conclusions per a la valoració.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada