El Govern ha aprovat la publicació del Decret d’Estructuració del Ministeri d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, liderat pel ministre Víctor Filloy que assumirà les competències d’atenció social i sociosanitària i protecció social, les corresponents a joventut i voluntariat així com les competències corresponents en matèria d’habitatge.

El Ministeri d’Afers Socials, Habitatge i Joventut s’estructura orgànicament en la Secretaria d’Estat d’Afers Socials, Habitatge i Joventut. Ateses les competències transversals, aquesta secretaria a través del departament i de les àrees que en formen part, es coordinen i col·laboren entre ells i amb la resta dels departaments i serveis de l’Administració general i de les altres administracions públiques com són, amb el Ministeri de Salut mitjançant la Comissió interministerial de Serveis Sociosanitaris (CISS) i amb el Ministeri de Presidència, Economia i Empresa, pel que fa a l’àmbit de l’ocupació.

La Secretaria d’Estat d’Afers Socials, Habitatge i Joventut s’estructura orgànicament en el Gabinet Tècnic, Jurídic i de Planificació i Desplegament Estratègic, que ha d’integrar el projecte de creació de l’Institut de l’Habitatge, així com el Departament d’Afers Socials i Joventut que integra les àrees d’atenció a les Persones, les Famílies i la Infància i a l’Adolescència, l’àrea de Serveis i Programes per a la Infància, l’Adolescència i la Joventut, la de Polítiques d’Igualtat, la de Promoció de l’Autonomia Personal, la de Serveis Sociosanitaris, l’àrea de Sistemes d’Informació i Gestió de Prestacions, la d’autorització, Acreditació i Inspecció Social i Sociosanitària, de Participació i Promoció de la Joventut i el Voluntariat, el Servei d’Atenció i Mediació prop de l’Administració de Justícia, adscrit conjuntament al Departament de Justícia i Interior, el Servei de Trobada Familiar i els Serveis Generals, Administratius i Pressupostaris.

En la sessió de Consell de Ministres d’avui i a proposta del ministre Víctor Filloy, s’ha aprovat el nomenament de Joan Carles Villaverde, com a director del Departament d’Afers Socials i Joventut, del Ministeri d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, conferint-li les facultats pròpies del càrrec.

 

Així mateix, el Consell de ministres, a proposta de titular de Turisme, Verònica Canals, ha aprovat la publicació del Decret d’estructuració del Ministeri de Turisme que s’organitza amb els Departament de Turisme que integra l’ Àrea de Turisme, que inclou la Unitat d’Inspecció d’Allotjaments Turístics i els Serveis Generals, Administratius i Pressupostaris.

La missió del Departament de Turisme és garantir un desenvolupament sostingut del sector turístic andorrà i potenciar el Principat com una destinació turística de qualitat tot l’any. Les seves accions es complementen i coordinen amb la societat pública Andorra Turisme, creada l’any 2007.

El Consell de Ministres ha aprovat també el nomenament de Sergi Nadal com a director del Departament de Turisme.

 

D’altra banda el Govern ha aprovat la publicació del Decret d’Estructuració del Ministeri de Funció Pública i Simplificació Administrativa, liderat per la titular de la cartera, Judith Pallarès, que s’organitza en la Secretaria d’Estat de Funció Pública que integra el Departament de Sistemes d’Informació i el Servei de Tràmits.

El Departament de Funció Pública integra l’Àrea d’Administració, l’Àrea de Formació, Desenvolupament, Seguretat i Salut en el Treball i l’Àrea de Selecció i Avaluació. El Departament de Sistemes d’Informació integra els àmbits d’Administració i Pressupost, l’Àrea de Governança, Qualitat i Gestió del coneixement, l’Àrea de Solucions, l’Àrea d’Operacions, l’Àrea de Centre Suport Usuaris i l’Àrea de Seguretat i Innovació.

En la sessió del Consell de Ministres també s’ha decretat el nomenament d’Albert Verdú com a director del Departament de Sistemes d’Informació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada