El Consell de Ministres ha aprovat, aquest dimecres, el Reglament de l’impost sobre la renda dels no-residents fiscals i el Reglament de l’impost sobre societats. Ambdós textos tenen per objectiu incorporar les modificacions que s’han realitzat amb els darrers canvis legislatius sobre els dos impostos, refondre els diversos textos i garantir així la seguretat jurídica.

El ministre de Finances, Jordi Cinca, ha proposat l’aprovació dels dos textos, amb la voluntat de clarificar els dos impostos.

Pel que fa al Reglament de l’impost sobre societats, substitueix l’anterior reglament d’aplicació de la Llei de l’impost sobre societats i la Llei de l’impost sobre la renda de les activitats econòmiques. L’anterior reglament regulava també l’aplicació de l’IAE, però amb l’aprovació de la Llei de l’IRPF es va integrar la tributació de les activitats econòmiques en aquest impost i es va derogar l’IAE. Per aquest motiu calia modificar el reglament perquè afecti només a l’impost sobre societats, i no a les activitats econòmiques.

Quant al Reglament de l’impost sobre la renda dels no-residents fiscals, també s’han incorporat, des de l’aprovació de l’IRPF, diverses modificacions que li afecten. Així, el nou text deroga l’anterior i refon totes les modificacions que s’han introduït amb el Reglament d’aplicació de la Llei de l’IRPF i amb l’aprovació de la Llei de bases de l’ordenament tributari. D’aquesta manera es vol garantir una major claredat i seguretat jurídica i a més s’introdueixin millores pel que fa a la gestió de l’impost.

El nou reglament ajusta les exempcions de beques i ajuts a la recerca i de determinats premis literaris, artístics o científics a la normativa de l’impost sobre la renda de les persones físiques. També precisa la integració del Registre d’Entitats No Residents Fiscals en el Registre d’Empresaris i Professionals, que forma part del Cens d’Obligats Tributaris.

Amb aquest nou text, a més, es permet la possibilitat de pagament mitjançant domiciliació bancària i es limita l’import de pagament en efectiu. També es concreta la competència del Departament de Tributs i de Fronteres en la gestió i control de l’impost.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada