canillo-cg2-aldosaEl Comú de Canillo ha aprovat aquest dijous la ratificació de quatre convenis amb diferents particulars que han de permetre l’inici de les obres de millora a la CG2 entre el riu de la Vall del riu i les bordes de l’Aldosa de Canillo. Un cop fet aquest tràmit, el Govern ja podrà fer els treballs necessaris per tal de rectificar el traçat i reduir el grau d’algunes corbes, especialment problemàtiques a l’hivern. En la sessió de Comú d’aquest dijous també s’ha ratificat un cinquè conveni que ha de permetre l’eixamplament i la construcció de voravies al tram de la CG2 entre el Tarter i el Roc de Sant Miquel.

Els quatre convenis ratificats aquest dijous afecten tant als propietaris com al Govern, i permetran que aquest darrer inicïi ja el procés de licitació i posterior adjudicació de les obres. Aquestes consistiran en l’eixamplament i la rectificació del traçat del tram de la CG2 comprès entre el riu de la Vall del riu i les bordes de l’Aldosa de Canillo. Tot i que el procés depèn únicament de l’Executiu, el cònsol menor de la parròquia, David Palmitjavila, ha destacat que “la idea és que aquestes obres comencessin ja aquest any”.

Palmitjavila ha destacat la importància dels treballs, ja que permetran incrementar la seguretat de la via. El cònsol menor ha constatat que alguns trams són especialment problemàtics a l’hivern a causa del radi força tancat d’algunes corbes i també al fet que es troben situades en una zona obaga. Aquest fet, ha recordat, sol provocar accidents a l’hivern i també complicacions amb vehicles pesants que a vegades queden atravessats a la via.

En determinats trams, Palmitjavila ha admès que les obres que caldrà fer seran importants, ja que “el que es farà serà disminuir el radi de gir de les corbes” i això obligarà a “volar més per sobre del riu”. Un dels que ha destacat és el del final del doble carril que baixa des del Tarter fins a l’Aldosa, ja que “quan s’acaben els quatre carrils, ens trobem amb un embut de dos carrils, una corba tancada i, a més, en una zona obaga”.

El Comú també ha ratificat un cinquè conveni amb particulars i el Govern que permetrà l’eixamplament i la construcció de voravies al tram de la CG2 comprès entre el Tarter i el Roc de Sant Miquel. Aquestes obres donaran continuitat a les que ja s’han fet just a la sortida nord del poble del Tarter.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada