S’aproven els canvis a les delegacions internacionals amb l’abstenció del PS

La sessió extraordinària del Consell General d’aquest dijous al matí ha aprovat els nous canvis a les delegacions internacionals, a causa de l’arribada dels cinc exliberals al calaix parlamentari del grup mixt. L’increment de cinc a deu consellers ha provocat que el grup mixt sigui el majoritari de l’oposició, i per tant té noves atribucions. A la delegació del Consell d’Europa, la fins ara la membre titular liberal, Judith Pallarès, passa a ser membre suplent, mentre que Víctor Naudi –conseller d’SDP al grup mixt– passa de suplent a titular. Per “coherència i conseqüència amb el que ha passat els últims dies”, els consellers del PS han decidit abstenir-se en aquest nomenament. L’altre punt de ordre del dia, aquest sense passar per votació, ha servit per ratificar que Carles Naudi (UL+CC), ara conseller del grup mixt, i Pere López (PS) siguin el president i el vicepresident, respectivament, a l’assemblea parlamentària de l’OSCE. La sessió d’aquest dijous també ha servit per veure la nova distribució dels consellers a la cambra. El grup liberal ara està a l’última fila –fins ara ocupava la primera–, al costat de Víctor Naudi i la consellera independent, Sílvia Bonet, que no canvien de lloc. Per contra, els nous consellers del grup mixt d’UL+CC estan a la primera fila i els tres consellers del PS a la segona.

Una sessió extraordinària, que amb prou feines ha arribat als set minuts de durada, ha servit per aprovar els nous canvis a les delegacions internacionals, a causa de l’arribada dels cinc exliberals al calaix parlamentari del grup mixt. L’increment de cinc a deu consellers ha provocat que el grup mixt sigui el majoritari de l’oposició, i per tant té noves atribucions. A la delegació del Consell d’Europa, la fins ara la membre titular liberal, Judith Pallarès (Ld’A), passa a ser membre suplent, mentre que Víctor Naudi –conseller d’SDP al grup mixt– passa de suplent a titular. Per “coherència i conseqüència amb el que ha passat els últims dies”, els consellers del PS han decidit abstenir-se en aquest nomenament.

L’altre punt de ordre del dia, aquest sense passar per votació, ha servit per ratificar que Carles Naudi (UL+CC), ara conseller del grup mixt, i Pere López (PS) siguin el president i el vicepresident, respectivament, a l’assemblea parlamentària de l’OSCE. Com que Camp ha passat del grup parlamentari liberal al mixt, es dona la circumstància que Ld’A, per una qüestió de proporcionalitat, no tindrà cap membre en aquesta delegació, ja que els seus dos altres components són demòcrates: Meritxell Palmitjavila (titular) i Marc Ballestà (suplent).

La sessió d’aquest dijous també ha visualitzat la nova distribució dels consellers a la cambra, a causa de l’increment de membres del grup mixt. El grup liberal ara està a l’última fila –fins ara ocupava la primera–, al costat de Víctor Naudi i la consellera independent, Sílvia Bonet, que no canvien de lloc. Per contra, els nous consellers del grup mixt d’UL+CC estan a la primera fila i els tres consellers del PS a la segona.

Els càrrecs del grup mixt a les comissions legislatives, finalment sense canvis

D’altra banda, tot i que encara no ha estat comunicat oficialment a la Sindicatura, les representacions en les comissions legislatives del grup mixt quedaran com fins ara. Malgrat que durant les negociacions per establir un nou reglament, els escindits liberals van donar les seves presidències i vicepresidències als consellers del PS, aquests les han rebutjat. Així ho ha confirmat el conseller general d’UL+CC, Carles Naudi.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada