El Consell de Ministres, a proposta de la titular d’Afers Exteriors, Maria Ubach, ha aprovat diverses contribucions voluntàries per a projectes de cooperació internacional així com una subvenció per a un projecte de cooperació al desenvolupament per a una entitat andorrana.

Els imports destinats als diferents projectes estan inclosos a la dotació pressupostària que té el Ministeri destinat a aquest tipus de contribucions.

D’aquesta manera, s’ha aprovat una contribució per un import de 20.000 euros, al projecte “Electrificació solar de l’ajuntament d’Ouahigouya (Burkina Faso)” de l’Organització Internacional de la Francofonia (OIF). El projecte sorgeix d’uns tallers que l’OIF ha realitzat amb els socis locals sobre priorització dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i té per objectiu millorar l’accés de la població a serveis energètics fiables i moderns a un preu assequible.

També s’ha aprovat la contribució voluntària de 10.000 euros al Mecanisme internacional, imparcial i independent per ajudar en la investigació i el processament dels responsables dels delictes més greus, en virtut del dret internacional, comesos a Síria des de març 2011, a favor de l’Oficina de l’Alt Comissionat per als Drets Humans. Aquest projecte preveu establir un nou mecanisme creat per les Nacions Unides que cooperi amb la Comissió Internacional Independent d’Investigació sobre Síria a recollir, consolidar, preservar i analitzar les proves de violacions del dret internacional humanitari, violacions dels drets humans i abusos, i també a preparar expedients per a facilitar judicis penals justos i independents.

Es destinaran 15.000 euros a favor de les activitats del Comitè Internacional de la Creu Roja a la crida especial “Discapacitat i acció contra les mines”, en el marc de l’acord administratiu de col·laboració entre el Ministeri d’Afers Exteriors i el Comitè Internacional de la Creu Roja per a la gestió de contribucions d’Andorra en concepte d’ajuda humanitària. Aquesta contribució voluntària es concretarà en les accions a favor de l’accés als serveis de rehabilitació física a través del Programa de Rehabilitació Física (PRF), destinat a totes les persones amb discapacitat, especialment aquelles que han estat víctimes d’un conflicte, violència o alguna arma de dispersió o de guerra.

També es preveu una altra contribució voluntària de 15.000 euros a favor del Comitè Internacional de la Creu Roja destinat a Colòmbia, amb l’objectiu de protegir i assistir les víctimes del conflicte armat, assegurar el compliment del dret internacional humanitari. El CICR té presència a Colòmbia des del 1969 donant suport a les famílies en la cerca dels seus familiars desapareguts, facilitar assistència a les persones ferides, malaltes o discapacitades, i col·laborant amb les autoritats per reformar el sistema penal, actualitzar els mecanismes disciplinaris a les presons ajudant a les forces armades i a la policia a incorporar el dret internacional humanitari en els seus protocols.

Finalment s’ha aprovat la subvenció per un import de 7.500 euros, a favor de l’entitat cívica andorrana, Daktari, per al projecte d’Intensificació de les activitats veterinàries al bestiar i animals de companyia de les poblacions limítrofes als Parcs Nacionals de M’Gahinga Gorilla i Queen Elizabeth d’Uganda. Aquest projecte dóna continuïtat al treball d’aquesta entitat de lluita contra la ràbia amb una campanya massiva de vacunació de gossos amb l’objectiu d’arribar a eradicar la ràbia en aquella zona per al 2030. De la mateixa manera continua la lluita contra la brucel·losi dels petits remugants, i les desparatisacions massives del bestiar i les activitats veterinàries sobre els animals de companyia (gossos i gats). Part d’aquest projecte també consisteix en la intensificació de la formació i sensibilització dels ramaders ugandesos i la formació d’estudiants de veterinària ugandesos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada