El Consell de Ministres ha aprovat avui quotes d’autoritzacions d’immigració. En total s’han aprovat 850 autoritzacions de la quota general per al període de novembre del 2018 a abril del 2019 i 4.033 autoritzacions temporals per a la temporada d’hivern 2018-2019.

La xifra d’autoritzacions de la quota general s’ha fixat tenint en compte la conjuntura actual del mercat laboral, en què el nombre de llocs de treballs oferts va en augment i se situa molt per sobre dels inscrits al Servei d’Ocupació en recerca de feina.

S’han aprovat un total de 850 autoritzacions (ampliables en un 30%), que s’han definit tenint en compte el nombre d’autoritzacions esgotades en el mateix període de l’any anterior. Igual que l’any anterior, el Ministeri ha decidit obrir quotes per a totes les professions a excepció de les d’administratius i de conductor repartidor, per a les quals hi ha més demandants en recerca de feina inscrits al Servei d’Ocupació que ofertes de llocs de treball.

En referència a les quotes de la temporada d’hivern, s’han aprovat un total de 4.033
Autoritzacions. Així, s’han ajustat les quotes en relació als consums de la temporada anterior, però es manté el requisit que els llocs oferts s’hagin inscrit prèviament al Servei d’Ocupació.

Del total d’autoritzacions de temporada 2.100 corresponen al sector hoteler, 969 a treballadors de les pistes d’esquí, 474 a hotels de pistes, 65 a agències de viatges, 245 al sector de lloguer de material d’esquí, 110 al comerç i 70 al sector de neteja.

Pel que fa al repartiment de les quotes, es preveuen 180 per a fronterers, 1.539 per a treballadors comunitaris i 2.314 per a extracomunitaris. De fet, el percentatge d’extracomunitaris s’ha duplicat respecte de l’any passat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada