S’aprova una nova quota de treballadors amb el 50% més d’autoritzacions que l’any passat

El  Consell de Ministres ha aprovat aquest dimecres una nova quota general d’autoritzacions de residència i treball, així com de treball fronterer, que ascendeixen a 791, ampliables a 1.036. La xifra és més d’un 50% superior a la quota aprovada per al mateix període de l’any passat, a causa, tal com ha destacat el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, de l’evolució positiva del mercat de treball, ja que cada mes es constata una baixada de persones que busquen feina i un augment d’ofertes de treball. La quota incorpora places per a noves professions per a les quals no hi ha oferta al país, com ara bàrmans, tècnics d’agències de viatges, oficials de notaries, conductors de ginys o treballadors de manteniment d’edificis, entre d’altres.

El Govern ha aprovat una nova quota general per atorgar 791 autoritzacions de residència i treball entre els mesos de maig i d’octubre. Com és habitual, aquest contingent es podrà augmentar fins a un 30% si hi ha necessitat, i es mantenen les mesures de flexibilització acordades el mes de gener passat, amb l’objectiu que es puguin contractar treballadors de països de la UE o amb conveni amb Andorra sense l’any d’experiència obligatori, sempre i quan es garanteixi un pla de formació dins de l’empresa.

La nova quota preveu més del 50% més d’autoritzacions que les atorgades l’any passat, un increment que respon a l’evolució positiva del mercat laboral. Així, tal com ha destacat el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, cada mes es constata una disminució dels demandants de feina i, en canvi, un augment de les ofertes de treball, de manera que es dona resposta a les necessitats dels diferents sectors productius.

Així, s’obre la possibilitat de contractació en noves professions com ara bàrmans, tècnics d’agències de viatges, modistes, oficials de notaries, conductors de ginys o treballadors de manteniment d’edificis.

Text i foto: ANA