El Govern ha aprovat, aquest dimecres, una nova quota d’autoritzacions de residència i treball per compte propi que contempla un total de 250 nous permisos. Aquesta convocatòria es fa necessària després que el darrer contingent, aprovat al novembre del 2015, gairebé s’hagi esgotat, i té l’objectiu de donar continuïtat al foment de la inversió estrangera.

El Reglament de quota general de les autoritzacions d’immigració de residència i treball per compte propi estableix que dels 250 permisos aprovats, 50 queden reservats per a professionals liberals.

La convocatòria aprovada aquest dimecres és la sisena des de la regulació d’aquesta tipologia de permisos, al maig del 2013. El novembre del 2013 es va aprovar la primera quota, i a l’abril i octubre del 2014 se’n van fer dues més. Durant el 2015, la primera quota es va aprovar al maig, per un total de 250 autoritzacions, i la darrera al mes de novembre.

A data d’avui, s’han exhaurit gairebé totes les autoritzacions previstes en la darrera convocatòria, i per això el Govern ha aprovat un nou contingent del mateix abast, per seguir fomentant la inversió estrangera amb efectes positius per al mercat de treball nacional i l’afavoriment de la cohesió social.

Des del 2013 s’han aprovat un total de 5 quotes generals d’autoritzacions de residència i treball per compte propi, que han comportat 250 autoritzacions per a professionals liberals i 900 per als altres supòsits. A data d’avui, s’han exhaurit 33 de les 250 autoritzacions per a professionals liberals i 884 de les 900 per a altres supòsits.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada