El Govern ha aprovat una nova emissió de deute públic per un import de 100 milions d’euros en la modalitat de lletres del tresor del 5 de juny del 2013. Aquesta emissió a un any i mig s’estructurarà en dos trams: un primer tram de fins a un màxim de 50 milions d’euros de nominal, mitjançant l’emissió d’un màxim de 50.000 títols, obert únicament a inversors que siguin entitats de dret públic, i un segon tram pel mateix import i nombre de títols, obert a la resta d’inversors particulars.

Aquest segon tram renova una emissió anterior de 50 milions i tindrà un interès efectiu anual del 3%. La data límit per formalitzar les sol·licituds serà el pròxim 31 de maig. D’aquesta manera, la data de liquidació de la subscripció serà el 7 de juny i la data de venciment serà el 5 de desembre del 2014.

El 24 de novembre del 2010 l’Estat andorrà va fer la primera emissió de deute públic en la modalitat de lletres del tresor oberta a tots els subscriptors/inversors als quals pogués resultar interessant la subscripció de títols valor estatals. A aquesta primera emissió la van seguir tres emissions més: les acordades el 19 d’octubre del 2011 i el 7 de desembre del 2011 amb la mateixa modalitat que la primera; i la que es va acordar el 21 de març del 2012. Cadascuna d’aquestes emissions ha estat renovada en arribar el seu venciment.

L’èxit obtingut en totes i cadascuna de les emissions de deute públic, i molt especialment a la darrera renovació del passat mes de març, posa de relleu la confiança mostrada pels inversors envers el deute públic andorrà. Això ha motivat que l’Estat andorrà decideixi perseverar en la dinàmica iniciada fa un temps i recórrer novament a aquest mecanisme de finançament, que ha permès, d’una banda, diversificar les fonts de finançament tradicionals de l’Estat i els seus venciments respectius, i de l’altra, captar fons per cancel·lar una part dels crèdits bancaris vigents, finançar noves activitats i refinançar l’endeutament del Govern.

L’emissió de deute públic objecte del present decret descansa, a l’igual que les anteriors emissions, sobre el principi que els títols subscrits inicialment es poden transmetre en el mercat secundari, per fomentar i normalitzar d’aquesta manera les transaccions sobre títols valors de l’Estat andorrà.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada