El Govern ha aprovat el decret d’emissió de deute públic en la modalitat de bons per valor de 70 milions d’euros, una operació que permet refinançar l’emissió del 17 d’abril del 2013 (també de 70 milions) i que tenia com a data de venciment el pròxim 17 d’octubre.

L’emissió de bons està emparada pel programa del 4 de desembre del 2013 i que va iniciar un nou camí per dotar les emissions de característiques que les fessin homologables i elegibles tant per part d’inversors nacionals com internacionals.

El Govern també ha aprofitat aquest decret per incloure un suplement al fullet base del programa del 2013, en la línia d’actualitzar i complementar el contingut corresponent a la tributació del bons. En aquest sentit, un cop aprovada la llei de l’IRPF, que entrarà en vigor l’1 de gener del 2015 i que computa com a inversions de capital els rediments del deute públic, s’estableix que els rendiments derivats del deute públic emès a Andorra n’estan exempts. Per tant, els rendiments derivats del deute públic estaran subjectes però exempts del futur IRPF.

Els bons a 18 mesos tindran un rendiment d’amortització de 1,5% a l’any, de manera que el preu d’emissió de la unitat serà de 977,97 euros, dels quals es liquidaran als inversors les unitats de 1.000 euros a la data de venciment, el 15 d’abril del 2016.

Els inversors que vulguin subscriure bons s’hauran de dirigir a qualsevol de les entitats que actuen com a intermediàries de la subscripció i formalitzar les sol·licituds. També poden dirigir-se i formalitzar la sol·licitud de subscripció prop d’una entitat financera d’inversió andorrana i, en aquest cas, seran les entitats les que remetin la sol·licitud a alguna  de les entitats intermediàries.

El 13 d’octubre les entitats remetran al ministeri de Finances les sol·licituds de subscripció. La resolució de la subhasta serà el 15 d’octubre, de manera que el Govern farà les adjudicacions oportunes entre les entitats intermediàries que hagin concorregut a la subhasta.

En cas que la suma del valor nominal que correspondria al conjunt de sol·licituds presentades (atès que els bons s’emetran al descompte) superi l’import màxim nominal de l’emissió, l’adjudicació a cadascuna de les entitats esmentades es farà a prorrata de les seves peticions. En aquest cas, cadascuna d’aquestes entitats procedirà a efectuar un prorrateig de les adjudicacions entre les peticions de subscripció que s’hagin de liquidar per mitjà de les mateixes entitats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada