El Govern ha aprovat la convocatòria dels ajuts a entitats cíviques legalment establertes al país i que duen a terme programes o actuacions d’àmbit social al Principat segons els principis rectors del Pla Nacional d’Atenció Social vigent.

La iniciativa pretén fomentar la cooperació entre les entitats socials i l’administració pública per tal d’aconseguir una societat més justa, democràtica i responsable mitjançant el desplegament de la ciutadania social. Les subvencions tenen com a objectiu els suport a projectes de desenvolupament comunitari i dinamització del teixit social del país.

El Pla Nacional d’Atenció Social inclou principis com la corresponsabilitat entre l’Estat i els usuaris, la solidaritat, la subsidiarietat estatal, la participació de la població, la prevenció, l’autonomia dels usuaris, l’optimització de les actuacions evitant la duplicitat de recursos, el finançament plural de les iniciatives, el caràcter contractual de les aportacions públiques, la subsidiarietat de les ajudes i les prestacions públiques, així com el seguiment, control i avaluació per part del Ministeri de les actuacions desenvolupades. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada