S’aprova un programa d’ajuts a les produccions agroalimentàries locals

ribaEl Govern ha aprovat el Reglament relatiu al Programa  d’ajuts indirectes en benefici de les produccions agroalimentàries locals i de les produccions alimentàries artesanes. Aquest text té com a objectiu la creació d’un programa d’ajuts que posarà a disposició dels beneficiaris un seguit de prestacions de servei orientades a satisfer les necessitats actuals en matèria de gestió empresarial, de màrqueting, de comunicació, de seguretat alimentària, de certificació de productes o d’enginyeria entre d’altres.

De fet, s’havia identificat una mancança en l’acompanyament necessari per desenvolupar projectes d’emprenedoria que poden acabar creant iniciatives empresarials reals en aquests sectors. Per aquesta raó, el programa d’ajuts inclourà la possibilitat de sol·licitar l’assessorament necessari per elaborar els plans de negoci que busquin diversificar el sector de les produccions primàries i implantar noves activitats.

Concretament, es poden trobar productes de la vinya, productes derivats de l’apicultura, el cultiu de trumfes, verdures i hortalisses, el cultiu de plantes aromàtiques o la ja reconeguda carn de vedella, sense oblidar noves produccions càrniques com la carn de pollí o bé la fabricació artesanal de cervesa. Aquestes iniciatives han trobat, de forma general, entrebancs comuns que han suposat diverses dificultats de creixement i, en algun cas, han compromès la viabilitat del projecte.

El període de sol·licituds d’ajuts s’iniciarà durant aquest mes de maig i es perllongarà fins a finals de juliol, de manera que els acompanyaments professionals contemplats al reglament podran realitzar-se del juliol al novembre. La campanya té una dotació pressupostària de 150.000 euros, dels quals 130.000 seran destinats a acompanyaments professionals i 20.000 per a campanyes i esdeveniments promocionals.

D’altra banda, i dins el marc del mateix Programa d’ajuts a les produccions locals, el ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, va presentar aquest dimarts a la reunió de Cònsols la proposta de creació de diferents punts de venda o mostra de productes agroalimentaris locals aprofitant les infraestructures de les oficines de turisme parroquials. L’objectiu de la iniciativa, coordinada pel Departament d’Agricultura del Govern, és el de crear noves oportunitats de venda per als productors andorrans així com facilitar l’accés a les produccions autòctones per part dels visitants. En el transcurs de la trobada es va acordar treballar la proposta amb els representants dels diferents Comuns per tal de que la iniciativa sigui una realitat a principis d’aquest estiu.

TOTES LES NOTÍCIES