consellLa darrera sessió del Consell General d’aquesta legislatura ha començat amb l’aprovació, per unanimitat, de la llei d’eradicació de la violència de gènere i de la violència domèstica. Aquest ha estat el primer de la llarga llista de punts de què consta l’ordre del dia d’aquest dijous, en el qual s’ha d’aprovar el pressupost per al 2015. Abans de començar aquesta darrera sessió, el síndic general, Vicenç Mateu, ha volgut saludar personalment a pràcticament tots els consellers i conselleres generals.

Els tres grups parlamentaris han donat suport a l’aprovació de la proposició de llei i s’han felicitat d’aquest pas. La consellera del grup demòcrata, Patrícia Riberaygua, ha destacat la necessitat de lluitar “contra la xacra” de la violència domèstica i de gènere.

En aquest sentit, ha lloat la transversalitat de la llei, ja que aborda l’assistència integral a les víctimes des de les vessants social, sanitària, psicològica i jurídica. També ha destacat l’esforç preventiu, ja que preveu actuar a les escoles per tal d’educar i sensibilitzar “a les generacions futures”.

La consellera del grup mixt, Sílvia Bonet, també ha destacat especialment aquests dos aspectes, mentre que la consellera del grup socialdemòcrata, Mariona Gonzàlez, ha ressaltat que “la lluita ferma per eradicar la violència de gènere és una prioritat arreu d’Europa, i Andorra no en pot quedar al marge”.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada