El Consell de Ministres, a proposta de la titular en funcions de Cultura, Olga Gelabert, ha aprovat l’edicte de definició de l’entorn de protecció de l’església de Sant Marc i Santa Maria d’Encamp i dels criteris que han de regir les intervencions sobre el monument i la zona més propera al bé d’interès cultural i està constituïda per l’espai immediat que l’envolta, i que correspon a l’actual cementiri parroquial d’Encamp així com la zona preventiva que incorpora les finques pròximes al bé.

La definició i delimitació del monument té com a objectiu protegir els valors patrimonials i culturals del bé protegit, com també posar en valor les característiques que configuren el context que dóna suport al bé. S’estableix que l’espai immediat que acompanya la percepció dels béns s’ha de salvaguardar, atès que és l’espai mínim que n’assegura la visualització i la contemplació. La finalitat és, doncs, conservar i millorar l’àrea per preservar el bé protegit i el seu context (històric i actual, geològic, etnològic, paisatgístic, etc.), protegir els valors que li donen suport ambiental i, alhora, resguardar la contemplació del bé sense alteracions.

Pel que fa a la zona preventiva, l’objectiu és la permanència i el respecte del marc patrimonial en el qual s’insereix el bé i, d’altra banda, la salvaguarda de la qualitat de les perspectives i de les relacions visuals existents. Per assolir-ho es delimita una zona que integra els àmbits geogràfics en els quals es determina que les intervencions que s’hi facin poden afectar els valors estètics, històrics i culturals del bé, i pels quals la proposta de criteris que s’hi fixin han d’assegurar la preservació de la coherència patrimonial de l’entorn.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada