S’aprova l’autorització de l’inici de l’activitat del Tribunal d’Arbitratge del Principat d’Andorra

El Tribunal d'Arbitratge del Principat d'Andorra
El Tribunal d’Arbitratge del Principat d’Andorra. Foto: Cambra de Comerç, Indústria i Serveis

El Govern ha aprovat aquest dimecres, a proposta del ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, l’autorització de l’inici de l’activitat del Tribunal d’Arbitratge del Principat d’Andorra. Aquest tribunal es concep com un mecanisme alternatiu de resolució de conflictes. Aquest òrgan és, juntament amb la mediació, una alternativa per evitar que determinats conflictes arribin a un procés judicial.

Es destaca que l’arbitratge dona resposta a les necessitats del món del comerç, nacional i internacional, i ofereix mecanismes de resolució dels conflictes mercantils d’una manera àgil, ràpida i eficaç.

Segons s’estableix a la Llei 13/2018, del 31 de maig, del Tribunal d’Arbitratge del Principat d’Andorra, la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis del Principat d’Andorra i el Col·legi Oficial d’Advocats d’Andorra són socis de ple dret del Tribunal d’Arbitratge del Principat d’Andorra. El Ple del Tribunal d’Arbitratge del Principat d’Andorra està compost com a mínim per set membres amb dret de vot. Els membres són nomenats en nombre igual entre els socis que formen part del Tribunal d’Arbitratge del Principat d’Andorra, i aquests membres en nomenen un altre que exerceix les funcions de president.

TOTES LES NOTÍCIES