La represa de l’activitat parlamentària d’aquest dijous s’ha fet amb una sessió ordinària per votar dues lleis tramitades per la via de l’extrema urgència. D’una banda, s’ha aprovat una nova pujada de les taxes del tabac per mantenir estable el diferencial de preus amb els països veïns, i de l’altra, s’ha aprovat la modificació de la Llei del pressupost per poder cobrir vint vacants al Cos de Policia, unes places que, segons el ministre d’Interior i Justícia, Xavier Espot, serviran per reforçar l’àrea de Seguretat Pública i Proximitat Ciutadana.

El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, ha volgut deixar clar que l’objectiu principal de la nova pujada de les taxes del tabac no és recaptatori, sinó el de preservar un sector ‘cabdal per als ingressos de l’Estat’ evitant el seu tràfic il·lícit i les pràctiques de contraban. Malgrat tot, Cinca ha xifrat en 11,5 milions d’euros l’impacte anual que suposarà aquest nou increment. La Llei, tramitada pel procediment d’extrema urgència i necessitat per no provocar distorsions en el mercat, ha estat aprovada per unanimitat. Amb tot, el president del grup parlamentari socialdemòcrata, David Rios, ha volgut deixar palès que el Govern sí que va informar sobre la nova pujada el passat mes de juliol, i que per tant això ha generat un increment de les importacions, per tal que el Govern disposés de ‘xifres interessants que a vostès els va molt bé’.

Les 20 noves places del Cos de Policia reforçaran l’àrea de Proximitat Ciutadana

D’altra banda, el Consell General també ha donat llum verd a la modificació de la Llei del pressupost per poder contractar 20 nous agents de policia, que cobriran les 20 vacants que s’havien generat des del 2010, la pràctica totalitat a causa de jubilacions. Els grups de l’oposició han donat suport a la mesura, tot i que el president del grup mixt, Jaume Bartumeu, ha insinuat que el redactat de la memòria justificativa donava a entendre que el gruix de les baixes es van produir durant el Govern del PS i que ara ‘s’estarien solucionant els problemes generats per la gestió anterior’. De la seva banda, el president del grup parlamentari socialdemòcrata, David Rios, ha donat suport a les contractacions, però ha criticat que el Govern hagi esperat un any i mig a cobrir-les.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada