El Consell de Ministres, a proposta del titular d’Afers Socials, Justícia i Interior, ha aprovat avui el Decret d’aprovació del Reglament regulador de la prova per obtenir l’habilitació professional de la traducció i la interpretació jurades.

Amb aquest decret es vol actualitzar el text del reglament datat del 30 d’octubre de 1996 per adaptar-lo als canvis que s’han produït els últims anys en les titulacions d’estudis superiors. També es pretén elevar el nivell del català i fer possible així traduccions fidels del català a altres llengües, i viceversa, especialment en els textos i actuacions relacionats amb els àmbits jurídic, administratiu i econòmic, tot plegat per consolidar el nivell qualitatiu de la traducció i la interpretació jurades.

El nou Reglament s’estructura en tres capítols. El capítol primer, del qual formen part els articles 1 a 14, determina les disposicions generals, i en concret regula l’objecte del Reglament, l’àmbit d’aplicació, l’estructura, l’organització, la convocatòria, l’accés i els resultats de la prova, el Comitè Tècnic i l’acta d’avaluació de la prova, les normes relatives a la confidencialitat i al frau en la prova, i la consulta dels exàmens i la resolució corresponent.

El capítol segon, que es desglossa en els articles 15 a 25, incideix en els diferents exàmens de la prova, que són els de llengua catalana, dret i ordenament jurídic andorrà, traducció jurídica i administrativa, i interpretació, en relació amb els quals se’n defineix la finalitat, l’estructura i les normes relatives a l’exempció eventual.

Finalment, el capítol tercer i els articles 26 a 28 que en formen part, fan referència al jurament i l’acreditació dels traductors i intèrprets jurats, i al Registre de Traductors i Intèrprets Jurats.

El Reglament regulador de la prova per obtenir l’habilitació professional de la traducció i la interpretació jurades entrarà en vigor l’endemà de la seva publicació al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada