S’aprova la presa en consideració de la proposició de llei de partits

baro2Unanimitat avui al Consell General dels tres grups parlamentaris a l’hora aprovar la presa en consideració de la proposició de llei demòcrata sobre els partits polítics. Tots han destacat la importància del text, si bé l´oposició ja ha matisat que esmenarà el fet que les entitats jurídiques puguin fer donacions econòmiques. També s´ha pres en consideració la proposta dels comuns per modificar la llei de patrimoni cultural, amb els tres vots en contra dels socialdemòcrates.

Una proposició de llei que ha de fer els partits polítics més democràtics i transparents d´acord amb les recomanacions de les institucions europees. Així ha qualificat el president demòcrata, Ladislau Baró, la proposta del seu grup per regular-los. El Govern ha emès un criteri favorable i el Consell ha aprovat per unanimitat que sigui treballada en comissió i debatuda. Ara bé, els grups de l´oposició han anunciat que l´esmenaran, ja que no estan d’acord que les entitats jurídiques puguin fer donacions, tal com preveu la proposició inicial.

I és que la llei també ha de permetre la publicació al BOPA dels noms dels donants a les campanyes electorals. Els grups, a més, han coincidit en la necessitat de regular les dotacions econòmiques del Consell als grups parlamentaris per fer-les més transparents.

D´altra banda, el Consell també ha votat a favor de la presa en consideració de la proposició dels comuns per modificar la llei de patrimoni pel que fa a la qüestió dels entorns de protecció. Només hi ha votat en contra el grup socialdemòcrata, perquè considera que té nombrosos articles que podrien ser inconstitucionals.