consell2El debat ha estat també intens pel que fa a la modificació de la llei de patrimoni cultural. La proposta dels comuns ha estat aprovada amb els vots a favor del grup demòcrata. El socialdemòcrata i el mixt han votat en contra perquè creuen que s’afluixen els criteris de protecció del patrimoni. El cap de Govern ha dit que han donat suport a la llei perquè que l’actual no funciona.

L’oposició considera que la nova llei afluixa els criteris de protecció del patrimoni, que no s’acceleren el mecanismes per redactar l’entorn de protecció i que 20 metres cautelars són insuficients. El grup socialdemòcrata ha destacats els indicis d’inconstitucionalitat de la llei i ha criticat el menyspreu del Govern al patrimoni.

“Senyor ministre, em sap greu, però em sembla que és de domini públic el menyspreu dels seus cap a la seva feina i opinió”, ha afirmat la consellera socialdemòcrata Rosa Gili.

“Que l’Estat només garanteixi els 20 metres cautelars en tot els casos provoca una indefensió greu del patrimoni, que no disposa ningú que el pugui protegir”, ha alertat la consellera del grup mixt Sílvia Bonet.

El grup demòcrata ha destacat el nou paper dels comuns en la protecció del patrimoni i ha assegurat que els béns no quedaran desprotegits.

“Els comuns han de cooperar i assumir una part de la resposnabiltiat en matèria de protecció”, ha avisat la consellera demòcrata Meritxell Mateu.

El ministre de Cultura ha dit que una correcta col·laboració entre el Govern i els comuns farà possible la protecció del patrimoni, tot i advertir que caldrà celeritat. Ha reconegut a més que ell preferia 50 metres cautelars. El cap de Govern ha tancat el debat explicant el suport a la modificació de la llei.

“Alguna cosa d’aquesta llei no ha funcionat bé. I quan no es protegeix es fan malbé les coses. Per què hem de prejutjar que tothom posarà les formigoneres a 20 metres? La mentalitat andorrana està canviant moltíssim i el poble andorrà tampoc ho permetrà”, ha reblat Antoni Martí.

Martí ha anunciat una inversió de set milions d’euros en els propers tres anys en l’hotel Rosaleda d’Encamp, on es podria traslladar el ministeri de Cultura.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada