S’aprova el Reglament que regula l’ús de gasos combustibles

SFG

El Consell de Ministres ha aprovat, aquest dimecres, el Reglament d’emmagatzematge, subministrament, distribució i ús de gasos combustibles. Aquest text actualitza la normativa existent, inclou instal·lacions que fins ara no estaven regulades, i millora la qualitat i la seguretat d’aquests equipaments.

La normativa existent sobre les instal·lacions de gas és antiga i els canvis tecnològics que han tingut lloc en els darrers anys, l’aparició de nous materials, i l’evolució de les necessitats de la societat, com l’ús del gas natural, han fet necessari actualitzar la reglamentació. El foment de l’estalvi energètic, les energies renovables i la cura del medi ambient també són conceptes que calia integrar a la normativa, tenint en compte també el projecte de llei d’impuls de la transició energètica i del canvi climàtic que es troba actualment a tràmit parlamentari.

Així, el text que ha presentat aquest dimecres el director general de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marc Rossell, té l’objectiu d’aconseguir un ús segur i eficient de les instal·lacions de gas i harmonitzar les normatives que hi ha hagut fins ara en aquest àmbit.

La normativa actual no contempla les instal·lacions de gas natural o les estacions de servei de gas, i el reglament aprovat aquest dimecres en regula el seu funcionament. Així, es fixen per primer cop les condicions tècniques que han de complir les instal·lacions de gas natural liquat, les estacions de servei per vehicles a gas, les instal·lacions en caravanes i autocaravanes i les instal·lacions temporals.

A més el text regula de manera més precisa les condicions que han de complir els centres d’emmagatzematge i distribució d’envasos de gasos liquats del petroli (GLP).

Amb l’objectiu de millorar la seguretat es fixen noves obligacions de manteniment de les instal·lacions, d’assegurances, s’incrementa el control i les inspeccions de les instal·lacions i es possibiliten els talls de gas per motius de seguretat. A més, per garantir la qualitat, el text estableix els procediments a seguir per canviar de subministrador o per fer una primera compra d’envasos.

Finalment, el text també estableix els requisits que han de complir els professionals que actuïn sobre aquestes instal·lacions. Hauran de disposar del carnet professional, que anirà vinculat a una empresa i estarà subjecte a requisits acadèmics i a superar un examen.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada