El Consell de Ministres ha aprovat, aquest dimecres, a proposta del ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, el Reglament regulador de les prestacions econòmiques de serveis socials i sociosanitaris. Aquest text té com a objectiu desenvolupar la regulació de les prestacions econòmiques establertes a la Llei de serveis socials i sociosanitaris, i refondre en un mateix text normatiu aquestes prestacions i les que dimanen també de la Llei de garantia dels drets de les persones amb discapacitat.

Les prestacions que es regulen són les pensions de solidaritat per a persones amb discapacitat i per a la gent gran, les prestacions familiars per fill a càrrec i els ajuts econòmics ocasionals, a què fa referència la Llei de serveis socials i sociosanitaris, i les prestacions que consisteixen en l’afiliació i la cotització a la CASS de les persones amb discapacitat, a què fa referència la Llei de garantia dels drets de les persones amb discapacitat.

La Llei de serveis socials i sociosanitaris estableix les prestacions econòmiques esmentades anteriorment, però remet al reglament per definir especificacions com ara les compatibilitats de les pensions de solidaritat i de les prestacions familiars per fill a càrrec, o els tipus, els requisits específics, les quanties màximes, les compatibilitats i la durada dels ajuts econòmics ocasionals. Per aquest motiu, aquest dimecres s’ha aprovat el text que defineix de forma detallada totes aquestes qüestions, entre d’altres.

La Llei també defineix les altres dues branques de les prestacions de serveis socials i sociosanitaris, que són les tècniques o de serveis i les tecnològiques. Per definir-ne les seves especificitats, el Ministeri també treballa actualment en el reglament corresponent. Aquesta darrera norma i la que avui s’aprova constitueixen les dues grans normes reglamentàries de desenvolupament de la Llei de serveis socials i sociosanitaris.

El Reglament de les prestacions econòmiques de serveis socials i sociosanitaris també complementa qüestions relacionades amb el llindar econòmic de cohesió social i el barem de valoració patrimonial, així com les aportacions del beneficiari al finançament de les prestacions, el concepte i les aportacions dels familiars o les altres persones obligades. En el text també es fa referència a determinats requisits generals per accedir al sistema de serveis socials i sociosanitaris, els requisits específics per a cada prestació i els terminis màxims de resolució de les sol·licituds.

Amb motiu de l’aprovació del Reglament, el ministre ha aprofitat per explicar el contingut i l’abast de cadascuna de les prestacions i les diferències i millores que han suposat la seva refosa i nova regulació amb la Llei de serveis socials i sociosanitaris. Al mateix temps també ha fet un balanç dels imports i de les persones beneficiàries d’aquestes prestacions en els darrers anys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada