S’aprova el reglament que regula el funcionament de la Biblioteca Nacional d’Andorra

El Govern, a proposta de la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, ha aprovat el reglament que regula el funcionament de la Biblioteca Nacional d’Andorra i les condicions d’accés a la documentació i els serveis que s’hi ofereixen, així com l’accés al Fons Biblioteca del Museu Casa d’Areny-Plandolit. 

La Biblioteca Nacional d’Andorra és la institució encarregada de recopilar, catalogar, conservar i difondre la col·lecció bibliogràfica nacional i el Fons de la Biblioteca del Museu Casa d’Areny-Plandolit, declarat bé moble d’interès cultural l’any 2011. La consulta dels fons dels dos estaments ha estat regulats pel Reglament relatiu a la Biblioteca Nacional d’Andorra, aprovat l’any 2009. Ara, atenent les necessitats del servei, els procediments que es duen a terme, el canvi de sistema de gestió bibliotecària, així com la necessitat d’extremar les precaucions pel que fa a la preservació de la col·lecció bibliogràfica nacional, el Departament de Patrimoni Cultural, ha cregut necessari modificar la normativa de funcionament de la Biblioteca Nacional d’Andorra i les condicions d’accés a la documentació i els serveis que s’hi ofereixen, així com l’accés al Fons Biblioteca del Museu Casa d’Areny-Plandolit.

La finalitat és establir les normes d’accés i de consulta que han de seguir els usuaris de la Biblioteca Nacional d’Andorra que vulguin consultar el fons general i el Fons Biblioteca del Museu Casa d’Areny-Plandolit; s’especifiquen la restricció i denegació d’accés a determinada documentació per motius de conservació; es regulen serveis absents a l’anterior normativa com ara el servei de Wifi i la cessió d’espais i es canvien significativament d’altres com ara les condicions de préstec de la documentació del fons general de la Biblioteca Nacional. Per últim l’accés a la documentació del Fons Biblioteca del Museu Casa d’Areny-Plandolit queda expressament regulat per la Llei 9/2003 del Patrimoni Cultural d’Andorra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.