S’aprova el reglament d’ordenació de les titulacions estatals de formació professional

El Consell de Ministres, ha aprovat el Decret pel qual s’aprova el Reglament d’ordenació de les titulacions estatals de formació professional, tal com ha explicat el ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover en la roda de premsa d’aquest dimecres. Mitjançant aquest decret es regularà la creació de noves titulacions en l’àmbit de la formació professional.

El marc normatiu que desplega aquest nou reglament es planteja des de la perspectiva de simplificació administrativa i millorament dels procediments a través de l’establiment de mecanismes àgils i dinàmics per a la creació, validació i ordenació de les titulacions de l’ensenyament professional.

En aquest sentit, el Reglament d’ordenació de les titulacions de formació professional permetrà conjuminar l’oferta d’ensenyaments públics i privats a fi d’ampliar el catàleg de titulacions i contribuirà a situar la formació professional a Andorra com a element estratègic per a millorar el nivell de qualificació professional de les persones, per a incrementar-ne l’ocupabilitat i per a impulsar la competitivitat de les empreses.

El ministre d’Educació i Ensenyament Superior, ha especificat que el reglament ha de proporcionar una formació professional més integrada al sistema productiu i que faciliti una millor integració dels resultats educatius amb les necessitats del mercat laboral, en consonància amb l’estratègia europea sobre una cooperació reforçada en matèria d’educació i formació professionals, destinada a millorar el rendiment, la qualitat i l’atractiu de la formació professional a Europa.

Eric Jover ha afegit que el procés d’obertura i diversificació econòmica que impulsa el Govern d’Andorra ha posat de manifest l’ampli consens existent sobre la necessitat de millorar el model productiu del país, de manera que sigui internacionalment més competitiu i pugui generar més valor afegit.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.