patentsEl Consell de Ministres ha aprovat, a proposta del ministre de Turisme i Comerç, el Reglament d’execució de la Llei de Patents, del 30 d’octubre de 2014. Donat que es tracta d’un àmbit del dret molt harmonitzat a nivell internacional, en la redacció d’aquest reglament s’han tingut en compte tant reglaments de lleis de patents d’altres estats, principalment de la Unió Europea, com també molt especialment el reglament d’execució del Conveni de Munic sobre la concessió de patents europees. Amb això es pretén atorgar la màxima garantia en seguretat jurídica als eventuals sol·licitants de patents andorranes.

En el reglament s’hi detallen els formalismes específics de la documentació a presentar per a la sol·licitud d’una patent andorrana, així com les diferents fases i terminis del procediment a seguir davant l’Oficina de Marques i Patents fins a la concessió. El reglament també desplega tot el que fa referència a la representació davant l’Oficina de Marques i Patents i regula, entre altres qüestions, el règim jurídic dels agents de patents i els requisits d’accés a la professió.

D’altra banda, el reglament desplega tots els aspectes relatius al Registre de Patents i a la consulta pública d’expedients, inclòs el règim de les transmissions, llicències i altres modificacions relatives a drets de patents i el seu procediment d’inscripció al Registre de Patents, i la publicació dels actes i drets inscrits en el Registre de Patents.

El reglament no desplega de moment les validacions andorranes de patents europees ja que aquesta qüestió es troba en fase de negociació amb l’Organització Europea de Patents. Tampoc s’hi inclou cap referència al Tractat de cooperació en matèria de patents perquè encara que el Principat d’Andorra s’adhereixi a aquest tractat en un futur pròxim, fins que això no es produeixi no es podran conèixer les condicions específiques de l’adhesió.

Foto: SFG

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada