S’aprova el Reglament del “Vi de qualitat controlada d’Andorra”

landri-ribaEl  Consell de Ministres, a proposta del ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, ha aprovat avui el Reglament per a l’ús del segell oficial de control i garantia “Vi de qualitat controlada d’Andorra”.

L’objectiu d’aquest Reglament és establir el procediment administratiu i definir les característiques tècniques del cultiu del raïm, producció del vi i normes d’etiquetatge que els productors de vi hauran de complir per poder aconseguir el segell de control i garantia per als vins que es posen al mercat.

Aquest reglament se suma als que el Govern ja ha vingut aprovant els darrer anys referents al sector càrnic: vedells, vedelles i anolles, vaques i bous (1999); corder i cabrit (any 2002); i a la de cavall (any 2015). Amb aquest segell també s’acompleix el requisit indispensable que permetria obtenir, en un futur, una indicació geogràfica protegida (IGP) en l’àmbit europeu.

El Govern és conscient que les petites produccions agràries són per ara un complement a la producció de carn i tanmateix ja han trobat un mercat al país. Aquest és el cas de la producció de vi, que en els últims anys ha aconseguit crear un mercat tant a escala nacional com internacional. Els productors de vi i els seus consumidors busquen l’excel·lència al producte final, i a partir d’ara aquests esforços es poden veure reforçats amb la regulació d’aquest segell que acredita el compliment d’uns estàndards de producció i qualitat dels productes que s’utilitzen, alhora que reconeix la qualitat diferenciada dels vins dels país i en dóna una garantia d’origen mitjançant els controls oficials.

El Reglament, tal i com estableix la Llei d’agricultura i ramaderia del 22 de juny del 2000 preveu igualment l’atorgament d’un ajut econòmic per compensar l’increment de costos que suposa l’adequació dels processos de producció als requisits fixats per la nova normativa.

D’altra banda, el Consell de Ministres també ha aprovat avui els ajuts al foment de la producció de productes de qualitat controlada des 1 de juliol del 2016 al 30 de setembre del 2016 per un import global de 60.715 euros.

Foto: SFG

TOTES LES NOTÍCIES