estadisticaEl  Govern, a proposta del ministre de Finances, Jordi Cinca, ha aprovat el projecte de Llei del Pla d’estadística 2017-2020 d’Andorra, la primera proposta normativa i operativa per a planificar l’estadística pública andorrana en els quatre anys vinents.

El text té com a objectiu essencial ordenar, instrumentar i sistematitzar l’activitat estadística pública d’interès per a Andorra. El Pla d’Estadística dóna continuïtat a la Llei de la funció de l’estadística pública del 2013.

El coordinador del Departament d’Estadística, Enric Ripoll, ha explicat en roda de premsa que el Pla d’Estadística 2017-2020, aporta un marc legal que instaura drets i deures i estableix preceptes nous o perfeccionats, i a més estableix una planificació estratègica d’ objectius generals i específics desplegant mesures pel seu seguiment i avaluació. Aquest projecte de Llei contempla les exigències informatives i els condicionants dels acords econòmics internacionals.

El text estableix elements operatius com són la definició dels criteris de decisió estrictes i de preferència per a l’execució d’activitats estadístiques, l’aprofitament de les dades administratives i estadístiques, l’aprofundiment dels preceptes sobre la protecció de les dades personals i la governança estadística a través de la creació del Consell Andorrà d’Estadística.

Enric Ripoll ha exposat quins són els objectius estratègics més rellevants del Projecte de Llei que passen per la creació del Registre Estadístic de Població, l’articulació del cens estadístic de la població d’Andorra, la creació del Registre Estadístic d’Empreses, l’elaboració de l’estadística econòmica de les empreses, la construcció d’un marc simplificat de comptabilitat nacional (alineat amb el Sistema europeu), la vertebració d’una estadística integral sobre ingressos i condicions de vida de la població i també la consolidació de les estadístiques existents per sectors.

El projecte de Llei identifica i descriu un total de 210 activitats estadístiques a desenvolupar durant el període 2017-2020, de les quals 64 estan ja consolidades, 66 s’estan desenvolupant i 80 activitats s’hauran de desplegar i implementar. D’aquestes activitats, el 42,4% corresponen a les estadístiques demogràfiques i socials; el 29,0% a les estadístiques econòmiques; el 15,2% a les estadístiques sobre medi ambient; i el restant 13,4% correspon a les activitats instrumentals.

Foto: SFG

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada