S’aprova el Projecte de llei de creació de la societat pública Andorra Telecom, SAU

alcobe-nadal-cincaEl Consell de Ministres ha aprovat aquest dimecres el Projecte de llei de creació de la societat pública Andorra Telecom, SAU. L’articulat proposat pel Govern pretén atorgar més flexibilitat i agilitat en els processos de decisió i actuació per afrontar amb garanties els reptes futurs de les comunicacions electròniques en un entorn contínuament canviant, així com assegurar la universalitat dels serveis de comunicacions de connexió a Internet i telefonia fixa i mòbil. Al mateix temps, però, es mantindrà la titularitat estatal del servei amb la fórmula de la creació d’una societat pública.

El ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, i el director d’Andorra Telecom, Jordi Nadal, han presentat en roda de premsa aquest projecte de llei, el qual té com a objectius permetre la sostenibilitat de la nova societat pública, poder establir unes tarifes competitives, aconseguir la implementació d’infraestructures de primer nivell i donar pas a la incorporació de nous serveis.

Alcobé i Nadal han justificat la necessitat de procedir a aquest canvi com a conseqüència de la forta dependència del Roaming que es produeix actualment, així com el fet que es tracti d’un sector canviant, la qual cosa fa necessària una adaptació dels estatuts. Així, es passarà del model de la parapública STA cap a un model de Societat Anònima Unipersonal Andorra Telecom, que serà de titularitat 100% pública i que no permetrà l’entrada de capital privat.

La nova Andorra Telecom, SAU es regirà pel dret privat i permetrà, a part d’una major flexibilitat i garantia de sostenibilitat, la possibilitat de partenariats i també la possibilitat de diversificació d’activitats. Al mateix temps, hi haurà un control públic tant de la gestió com a nivell econòmic, s’acotaran les inversions a l’estranger i es tindrà com a criteri fonamental la protecció del patrimoni públic.

1 comentari

  1. Aquest és el primer pas per xipolejar-se l’empresa. Temps al temps…

Comments are closed.