El Govern ha aprovat, a proposta del ministeri d’Afers Exteriors, el Pla rector de la cooperació al desenvolupament 2014, que estableix les directrius bàsiques i les prioritats de la política andorrana en aquest àmbit. La publicació del pla rector va en paral·lel a la convocatòria anual de subvencions públiques per a projectes i programes andorrans de cooperació internacional al desenvolupament.

El ministeri d’Afers Exteriors disposa d’un total de 858.000 euros destinats a la cooperació internacional al desenvolupament. El 70 per cent del pressupost -608.000 euros- es destina a fons, programes i projectes internacionals, xifra que inclou una subvenció de 75.000 euros per a un projecte plurianual. Pel que fa a les subvencions a projectes d’entitats cíviques andorranes es disposarà de 250.000 euros i es finançarà com a màxim 40.000 euros per projecte.

Una de les novetats és que les subvencions per a projectes d’educació per al desenvolupament i de sensibilització queden definides en un apartat específic i la subvenció podrà ser com a màxim de 3.000 euros.

La convocatòria s’emmarca en un procés de reflexió entorn als Objectius de desenvolupament del mil·lenni de les Nacions Unides. Amb aquesta premissa es prioritza uns països en concret: Burkina Faso, Camerun, Etiòpia, Gabon, Madagascar, Mali i República Centre Africana (Àfrica); Cambodja i Filipines (Àsia); Colòmbia, Haití i República Dominicana (Amèrica Llatina i Carib) i Bòsnia i Hercegovina, Kosovo (Europa Central i de l’Est). Igualment s’estableixen les següents prioritats sectorials:

-Protecció de les persones vulnerables (en especial infants i dones, però també persones amb discapacitat i altres col·lectiu vulnerables)

-Protecció del medi ambient i lluita contra el canvi climàtic

-Aigua en tots els seus vessants (social, ecològic, mediambiental, sanitari i estratègic)

-Sensibilització de la població andorrana i educació pel desenvolupament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada