margineda

 

El Comú d’Andorra la Vella ha aprovat aquest dimecres el Pla Parcial de la Margineda, que permetrà tirar endavant el projecte iniciat el 2003 per Molines Patrimonis, que ha explicat en un comunicat que s’ha decidit renunciar a la continuïtat del despatx d’arquitectura Foster+Partners donada la conjuntura econòmica. Ara, Molines Patrimonis estudia projectes avantguardistes que ajudin a reactivar l’economia i que s’adaptin al pla parcial.

Molines Patrimonis recorda que la redacció del pla va iniciar-se l’any 2003 i posteriorment, donada la situació i les dimensions de la parcel·la, es va decidir incorporar el despatx d’arquitectura Foster+Partners. L’objectiu era elaborar un Master Plan que integrés de manera harmoniosa els diferents usos previstos a la parcel·la, l’entorn natural i els elements històrics i culturals que l’envolten.

El resultat d’aquest treball ha estat el Pla Parcial que s’ha aprovat aquest dimecres. Els àmbits previstos estan destinats al residencial, les oficines, al comerç i a llocs d’oci i cultura. Les volumetries i orientacions dels edificis previstos s’han d’adaptar perfectament al terreny i optimitzar l’assolellament per millorar la qualitat de vida i minimitzar l’impacte en el medi ambient.

El desenvolupament previst contempla, a més, un gran parc públic al voltant del jaciment arqueològic de la Roureda de la Margineda, de més de 4.400 metres quadrats i rutes verdes de vianants que facilitin l’accés als béns d’interès cultural. El pont romànic de la Margineda i les ruïnes medievals s’integren en el conjunt ja que han estat elements clau a tenir en compte en el disseny de la trama urbana.

Molines Patrimonis assenyala que la conjuntura econòmica actual fa preveure que a curt termini difícilment hi haurà inversors disposats a realitzar l”important esforç econòmic que implica la participació d’un arquitecte tan prestigiós’. Per aquest motiu, tot i que són conscients que la participació de Foster en el disseny dels edificis és un gran valor afegit, ‘no desitgem que això es converteixi en un obstacle per iniciar el més aviat possible el desenvolupament d’aquesta zona tan estratègica i emblemàtica, i que ha esdevingut la porta d’entrada a la capital’.

Per tot plegat, Molines Patrimonis inicia ara un repte que consisteix en identificar i promoure nous projectes que materialitzin el planejament previst i ajudin a reactivar l’economia andorrana. Actualment estudia projectes innovadors que poden ser claus per a la recuperació econòmica i que s’adapten perfectament al pla parcial aprovat.

Foto: Google Earth (Arxiu)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada