El Consell de Ministres ha aprovat avui el Pla director de preservació dels objectes digitals d’Andorra, que té com a objectiu establir els mecanismes per a la custòdia i preservació a llarg termini dels materials digitals.

L’Arxiu Nacional d’Andorra custodia i preserva el patrimoni documental d’Andorra en qualsevol suport i format, i actualment ja disposa d’un volum considerable de suports digitals, que anirà en augment. En previsió de l’evolució de la tecnologia que fa difícil definir els suports i formats perdurables, s’ha elaborat aquest pla director.

Entre d’altres qüestions, el text defineix quins objectes s’han de preservar, com s’han de preparar per facilitar-ne la preservació, quines metadades els han d’acompanyar per permetre la seva cerca, gestió i recuperació i el temps que s’han de guardar.

En el marc de la implantació i la generalització de l’ús de les noves tecnologies en els tràmits, juntament amb la posada en funcionament de la signatura electrònica reconeguda es feia necessari regular la creació i la conservació de la documentació en suport electrònic d’acord amb una política consensuada i planificada.

El text estableix una organització per garantir el dret d’accés a la informació amb seguretat, equitat, homogeneïtat de criteris, al mateix temps que n’exerceix un control responsable.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada