S’aprova el Decret d’establiment del títol estatal de bàtxelor en disseny

Estudi de disseny gràfic
Estudi de disseny gràfic. Foto: ARXIU

El Consell de Ministres ha aprovat el Decret d’establiment del títol estatal de bàtxelor en disseny. L’obtenció d’aquest títol ha de permetre l’accés al treball com a dissenyadors gràfics, d’espais, de productes i de serveis, consultors en estratègies de disseny, gestors i coordinadors de projectes d’innovació, i en altres ocupacions vinculades a la cultura del disseny, l’art i la creació, com crític, comissari d’exposicions o editor de publicacions.

Aquests títol d’ensenyament superior s’ha creat a demanda de la Universitat Carlemany, la institució que vol iniciar la seva activitat lectiva el pròxim curs acadèmic. La formació per al títol de bàtxelor en disseny es podrà impartir de manera presencial, no presencial o semipresencial.

El títol de bàtxelor en disseny té una durada de tres anys. Consta d’un mínim de 180 crèdits europeus distribuïts en sis semestres amb una càrrega de 30 crèdits europeus cadascun. Per accedir a aquesta titulació cal complir les condicions establertes en el Reglament de l’accés als nivells de l’ensenyament superior estatal.

Tal com estipula la Llei de l’ensenyament superior, el Govern estableix les titulacions, de qualsevol nivell, que tenen caràcter estatal, que s’estructuren sobre la base dels cicles establerts en el marc de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior (EEES), i queden referenciades en el Marc andorrà de titulacions de l’ensenyament superior d’Andorra (MATES). El primer cicle condueix al grau de bàtxelor, el segon al de màster, i el tercer al de doctor.

Tal com ha apuntat el ministre Portaveu, Eric Jover, la creació d’aquesta nova titulació de bàtxelor en disseny, respon a una necessitat del mercat que amb les noves tecnologies i la societat de la informació, ha constituït la necessitat d’incorporar aquests professionals a les empreses.

 

S’aprova el programa Andorra-Òxford per al primer trimestre del curs acadèmic 2020-2021
El Govern ha aprovat el programa Andorra-Òxford per al primer trimestre del curs acadèmic 2020-2021, pel qual dos estudiants de la Universitat d’Òxford vinguin a fer d’assistents de conversa de llengua anglesa a l’Escola Andorrana. El programa està dotat amb un import 8.666,64 euros del pressupost del Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior.

Els dos assistents de conversa s’incorporaran des de l’1 de setembre fins al 30 de desembre del 2020.

TOTES LES NOTÍCIES