S’aprova el decret de regulació de l’Autoritat Aeronàutica Andorrana

El Consell de Ministres ha aprovat avui el decret de regulació de l’Autoritat Aeronàutica Andorrana (AAA) que és l’organisme especialitzat que té la capacitat de regular, controlar, ordenar i verificar les activitats relatives a l’aviació civil dins de les nostres fronteres, així com fora de les nostres fronteres quan es voli sota bandera andorrana.

Com a principal interlocutor amb la resta de direccions d’aviació civil, així com d’altres organismes reguladors internacionals la missió de l’AAA és la de promoure la seguretat i la qualitat de l’aviació civil andorrana, el reconeixement internacional, i l’establiment de vincles amb aquests interlocutors.

La Llei de navegació aèria del 9 de novembre del 2000, juntament amb els reglaments d’operadors aeris, d’heliports i d’aeronaus no tripulades, pilotades remotament contemplen el seguiment i el compliment d’aquests a través de l’Autoritat Aeronàutica Andorrana.

L’AAA és el primer pas per a la construcció d’uns fonaments sòlids pel que fa al desenvolupament de l’aviació civil, a partir dels quals es podran elaborar les regulacions necessàries que afecten tota activitat vinculada a l’aeronàutica.

L’Autoritat Aeronàutica Andorrana assegura el compliment de la Llei de navegació aèria vigent, així com dels reglaments i tractats aeronàutics internacionals, ateses les necessitats aeronàutiques del país. L’AAA s’adequarà progressivament a les necessitats actuals i futures en matèria de transport aeri, promovent una activitat aeronàutica segura i eficient.

Les funcions de l’AAA descrites en el decret aprovat avui són:

• Impulsar el marc legal que permeti el transport aeri al país en base a la llei vigent.

• Controlar l’ordenació i l’estructuració de l’espai aeri i del trànsit aeri.

• Establir el Registre de Matrícula d’Aeronaus.

• Autoritzar i qualificar les infraestructures relacionades amb el transport aeri.

• Expedir les llicencies i habilitacions necessàries pel personal aeronàutic.

• Atorgar les llicencies d’explotació als operadors de transport públic de passatgers i de transport mercaderies, així com les autoritzacions de treballs aeris.

• Vetllar pel compliment del règim jurídic del transport i dels treballs aeris i de l’aviació no comercial.

• Investigar els accidents aeris i incidents en l’aviació civil.

• Inspeccionar les activitats, les infraestructures, els explotadors i altres elements aeronàutics.

• Assegurar el compliment del règim d’infraccions i sancions administratives en l’àmbit de l’aeronàutica civil.

• Qualsevol altra que li encomani expressament el Govern o la normativa reguladora en matèria de transport aeri.

L’Autoritat Aeronàutica Andorrana s’integra dins el ministeri d’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions i està integrada pel mateix personal del ministeri.

El decret entrarà en vigor l’endemà de ser publicat al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra.

1 comentari

  1. Ara toca buscar entre la militància de DA, “amigotes” i afins algú aficionat des de petit a l’aeromodelisme o algun aficionat a veure documentals sobre aviació i…. Crear un nou càrrec de direccio!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.