El Govern ha aprovat, aquest dimecres, el Decret relatiu a l’aplicació i el seguiment en l’àmbit nacional del Conveni relatiu als drets de les persones discapacitades, que designa el Ministeri d’Afers Socials com a encarregat de l’aplicació del conveni i coordinador de les accions que se’n derivin.

El Conveni relatiu als drets de les persones discapacitades (CDPD) va ser signat pel Principat d’Andorra el 27 d’abril del 2007, i va culminar el seu procés el març del 2014. Posteriorment, la Llei de serveis socials i sociosanitaris, de l’abril del 2014, va establir que el Govern havia d’elaborar un informe relatiu a l’adequació de la normativa andorrana al CDPD d’acord amb el qual ha de promoure un projecte de llei que reculli les adaptacions necessàries. És per aquesta raó que també calia concretar els mecanismes per a l’aplicació i el seguiment del CDPD.

El Decret aprovat aquest dimecres, a més de designar el ministeri competent en matèria d’afers socials com a òrgan governamental encarregat de les qüestions relatives a l’aplicació del CDPD, estableix que el ministeri compta amb la integració i la participació plena del Conadis.

Així, a través d’aquest Decret es modifica també el Reglament de regulació del Conadis per atribuir-li la funció d’integrar-se i participar en el procés de seguiment de l’aplicació del CDPD.

D’altra banda, el Conveni obliga els estats que en són part a recollir i difondre informacions adequades, incloses dades estadístiques i resultats d’investigacions, per formular i aplicar polítiques que donin efecte al CDPD. En aquest sentit, i donat que l’Institut d’Estudis Andorrans té la funció de promoure, coordinar i portar a terme investigacions en tots els àmbits que puguin ser d’interès per al país, el Decret nomena l’IEA per assumir aquestes funcions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada