El Consell de Ministres ha aprovat el criteri favorable a la proposició de llei de modificació de la llei de transferències als comuns presentada pels consols de les set parròquies.

En el seu criteri, el Govern manifesta que comparteix les línies generals de la proposició de llei, ja que es tracta d’un dels textos que desenvolupen l’acord institucional celebrat entre el Govern i els comuns el 28 d’abril del 2014. L’acord es comprometia a impulsar una modificació per no establir límits percentuals al destí de les transferències que els comuns reben de l’Executiu.

En aquest sentit, el Govern comparteix amb els impulsors de la proposició de llei la necessitat de permetre als Comuns continuar amb una política de reducció de l’endeutament, en la línia del que ja es va iniciar amb la modificació legislativa de la Llei 10/2007. Així mateix, el Govern també vol manifestar que en l’esmentat acord institucional, l’Executiu i els Comuns es comprometien a buscar fórmules per garantir uns nivells d’inversió adequats a les necessitats del territori. Per tant, més enllà de la present modificació legislativa, el Govern manté la seva voluntat de plantejar una política d’inversions global, de la mateixa manera que els esforços per sanejar les finances públiques han estat i han de continuar essent globals.

El Govern entén que la present modificació legislativa no es pot desvincular de la resta de pactes convinguts en l’acord institucional del 28 d’abril del 2014. En aquest sentit, l’Executiu entén que aquesta modificació s’ha d’inscriure en un procés més ampli que, al llarg dels propers mesos, ha de desenvolupar altres punts de l’acord pel que fa a aspectes com la gestió dels recursos naturals o l’urbanisme, entre d’altres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada