El Consell de Ministres ha aprovat avui el model de conveni d’autorització per a l’accés a la informació sobre el número de registre tributari, que s’ha de signar amb cada comú.

Aquest conveni permetrà que els 7 comuns tinguin accés telemàtic a la base de dades del Cens d’Obligats Tributaris on consti l’NRT dels obligats tributaris amb la finalitat que les corporacions parroquials puguin dur a terme la gestió recaptadora dels tributs comunals.

El conveni estableix que aquesta informació es podrà subministrar a petició individualitzada de cada comú, en els casos en què es presenti dificultat a l’hora d’identificar els obligats tributaris. El text també estipula que s’establirà una comissió formada per representants del Departament de Tributs i de Fronteres, del Departament de Sistemes de la Informació i dels comuns, per determinar la forma i el procediment d’accés a la base de dades, els requisits tècnics i de control, a fi de preservar la seguretat de la informació, que només es podrà utilitzar als efectes tributaris que motiven la sol·licitud.

El conveni aprovat avui serà aplicable fins que entri en funcionament l’agència tributària única a què es refereix la disposició final quarta de la Llei 21/2014, de bases de l’ordenament tributari.

L’acord del Govern d’avui també autoritza al ministre de finances, Jordi Cinca, a formalitzar l’esmentat conveni amb cada comú.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada