S’aprova el calendari laboral per a l’any 2022 amb 14 dies festius

Les avingudes Meritxell i Carlemany el dia de la Constitució del 2021
Les avingudes Meritxell i Carlemany el dia de la Constitució del 2021. Foto: ATV

El Govern ha aprovat aquest dimecres, a proposta del ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, el Decret del calendari laboral per a l’any 2022. El text estipula un total de 14 dies festius durant tot l’any de compliment obligatori, retribuïts i no recuperables per als rams de la construcció, les indústries en general, les oficines, els establiments bancaris, les perruqueries, el transport i la distribució de mercaderies i els serveis no relacionats directament amb el turisme.

El decret també recull que els treballadors dels altres sectors relacionats directament amb el turisme gaudiran de la mateixa quantitat de dies festius, retribuïts i no recuperables, però degut a les seves particularitats, les festes es podran traslladar a qualsevol altre dia per acord entre les parts. A més, en el cas d’aquest sector, hi ha quatre festius que no es poden traslladar: cap d’Any, el Dia de la Constitució, la festivitat de Nostra Senyora de Meritxell i el dia de Nadal. Si durant aquests quatre dies i per necessitat del sector l’assalariat presta els serveis a l’empresa, s’haurà de compensar traslladant el dia festiu a un altre dia, i a més, donant a l’empleat un altre dia de festa suplementari retribuït.

Finalment, el text aprovat per Govern també recull que també són festes de compliment obligatori, retribuïdes i no recuperables, els dies que fixin els comuns de les parròquies fins a un màxim de quatre.

Els 14 dies marcats al calendari com a dies festius són els següents: Gener 1 Cap d’Any (dissabte), 6 Reis (dijous); Febrer 28 Carnaval (dilluns); Març 14 Dia de la Constitució (dilluns); Abril 15 Divendres Sant (divendres), 18 Dilluns de Pasqua (dilluns); Maig 1 Festa del treball (diumenge); Juny 6 Dilluns de Pentecosta (dilluns); Agost 15 Assumpció (dilluns); Setembre 8 Nostra Senyora de Meritxell (dijous); Novembre 1 Tots Sants (dimarts); Desembre 8 Immaculada Concepció (dijous), 25 Nadal (diumenge), 26 Sant Esteve (dilluns).

[do_widget id=category-posts-pro-64]