pontsEl campanar de Ponts té una altura de 35 metres i està coronat per un niu de cigonyes que fa més de 15 anys conviu amb els tocs de les campanes i la vida dels pontsicans. En aquest niu hi ha cada any la presència d’una parella de cigonyes que hi tenen la niuada, i ens acompanyen de febrer a primers de la tardor.

Aquest dilluns 10 de març ha tingut lloc, dins del Pla d’actuació i conservació de la cigonya a Catalunya, un treball en aquest niu, un niu que és el més alt sobre el nivell del mar de Catalunya. Els especialistes del Centre de Fauna de Vallcalent que depèn del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Ambient de la Generalitat, s’han enfilat fins dalt del campanar a través d’una grua per poder treballar sobre el conjunt del niu per reduir el volum (poden arribar a pesar molt), evitar el risc que pugui caure, així com fer una neteja de la teulada. Una actuació que també té la col·laboració de la Regidoria d’Agricultura i Medi Ambient de l’Ajuntament de Ponts.

Un treball necessari per poder mantenir la conservació dels edificis religiosos, sense tenir els problemes que poden generar aquestes aus, que estan presents en alguns campanars del nostre bisbat. I com ens diu la Doctrina Social de l’Església cal que respectem el do de la natura i admirem la seva bellesa com un do de la Creació, en aquest cas les cigonyes, que són símbol en l’art cristià del bé i de la bondat, i també representació de la fidelitat ja que és una au monògama. Per si de cas per damunt del niu de les cigonyes hi ha un penell que té un dels costats acabat en forma d’àngel, una manera encara més de simbolisme cristià que corona el campanar pontsicà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada