tenerifeSuperfície

150,56 km2. La ciutat està situada al nord-est de l’illa de Tenerife.

 Població

Uns 220.000 habitants. Els habitants de Santa Cruz deTenerife són coneguts com a santacruceros però, sobretot, com a ‘chicharreros’.

Clima

El clima a Santa Cruz de Tenerife és àrid per l’escassedat de pluges que, fonamentalment, es concentren els mesos de novembre a març. Les temperatures durant tot l’any són suaus, amb mitjanes de 21 graus anuals.

Curiositat

El Carnaval de Santa Cruz és considerat un dels més importants del món i ha estat declarat Festa d’Interès Turístic Internacional.

 Cuina

Alguns dels productes i plats típics són el ‘salmorejo canari’, el ‘gofio’ (cereal torrat i mòlt), les ‘papas (patata canària) arrugadas’, els plàtans, el tomàquet, el mojo picón o el puchero canari. Els vins de Tenerife també gaudeixen de reputació.

Compres

Cal tenir en compte que a les Canàries no s’aplica l’IVA, per la qual cosa alguns productes s’adquireixen aquí a més bon preu.

Animada ciutat de l’illa de Tenerife, Santa Cruz n’és la capital. El seu casc antic compta amb alguns dels edificis més característics de la ciutat. Aquest és el cas de l’església de la Concepción, la primera construcció de la qual data de l’any 1500. Va ser, precisament, al voltant d’aquesta església que es va configurar el nucli original, el qual, a la vegada, està situat en la part de la ciutat més propera al mar.

Alguns dels punts més característics d’aquest casc antic són l’església de San Franciscano, la plaça del Príncep d’Astúries, la plaça de La Candelaria o el mercat municipal de Nostra Sra. d’Àfrica. És interessant de veure també el Parc Marítim César Manrique, una instal·lació d’oci que consta de dues principals d’aigua salada, una petita cala, cafeteries, gim`nas i d’altres elements d’oci.

El terme municipal de Santa Cruz de Tenerife compta amb quatre espais naturals protegits: Parc Rural d’Anaga, Reserva Natural Integral de los Roques de Anaga, Reserva Natural Integral del Pijaral i Reserva Natural Integral de Ijuana.

Sense dubte, un destí per a gaudir durant tot l’any. La temperatura i el paisatge hi acompanyen.

Per El Tot Granollers / ACPG – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada