La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, ha inaugurat aquest divendres el videomapatge que reconstrueixen virtualment les pintures murals de Santa Coloma en el seu estat original. Així a l’absis i al frontal de Santa Coloma es projectaran la Maiestas Domini i el col·legi apostòlic. Les pintures romàniques originals s’exposaran a l’Espai Columba, que s’inaugurarà els pròxims mesos, un edifici situat a 100 metres de l’església.

A la inauguració han assistit el cap de Govern, Antoni Martí, el ministre de Finances Jordi Cinca, el titular d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, les autoritats comunals encapçalades per la cònsol major, Conxita Marsol, així com parlamentaris, representants del món cultural i ciutadans del país.

L´estudi encarregat de la producció del videomapatge, Burzon&Comenge i Playmodes Studio SL, ha treballat a partir d´una maqueta virtual 3D feta a partir d´unes fotografies de l´espai i de les pintures romàniques. Els aparells projecten una animació del procés de creació de les pintures i la seva simbologia. Hi apareixen els colors més plans de fons així com les sanefes i esbossos per acabar veient els detalls. Les imatges es projecten seguint la importància iconogràfica. En total, s’han instal·lat sis projectors, un a la nau, que projecta les imatges a l’arc, i cinc a l’interior de l’absis. La projecció del videomapatge dura sis minuts i els grups no podran superar les 10 persones, ja que així es garanteix la qualitat de l’experiència.

Entre el 15 i el 30 de setembre hi haurà jornades de portes obertes, en els horaris establerts amb projeccions gratuïtes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada