El monestir de Sant Serni de Tavèrnoles serà l’escenari de la quarta edició de la Nit Blanca a l’Alt Urgell. La vetllada cultural tindrà lloc aquest dissabte, dia 19, a partir de les 9 del vespre.

La Nit Blanca comarcal segueix endavant “després de valorar l’èxit del projecte i la demanda de les persones participants en edicions anteriors, i amb l’objectiu d’oferir  un espai d’expressió artística i opcions d’oci saludable i alternatiu a joves de l’Alt Urgell”, segons han valorat els organitzadors: l’Associació Pirineus Creatius i l’Oficina Jove de l’Alt Urgell. També hi col·labora l’Ajuntament de les Valls de Valira, atès que aquesta és la primera vegada que l’esdeveniment es fa en aquest municipi. Es preveu la participació de pràcticament una quarantena de joves de l’Alt Urgell, de comarques veïnes i d’Andorra.

El programa s’iniciarà a les amb una visita guiada al monestir. Tot seguit hi haurà un concert de música, dansa, una performance i il·lustracions en directe a càrrec de joves.

Les Nits Blanques se celebren des de fa més d’una dècada a ciutats d’arreu del món, on es programen activitats nocturnes a museus i exposicions, tot generant esdeveniments reeixits en públic que es converteixen en espais d’oci alternatiu on es barregen múltiples disciplines artístiques.

A  l’Alt Urgell, la Nit Blanca Jove va néixer el 2014 com un projecte de voluntariat europeu de Daria Lavrinienko i Marie-Sophie Geske, acollides aquell any per l’Oficina Jove de l’Alt Urgell. La primera edició va oferir un espai d’expressió artística a  joves de l’Alt Urgell i va constar de 3 concerts nocturns que van tenir lloc en espais d’exposicions de la Seu. El 2015 es va organitzar la segona edició. La tercera, l’abril del 2017, ja va ser assumida per l’Associació Pirineus Creatius, cofundada per Lavrinienko, en col·laboració amb l’Oficina Jove de l’Alt Urgell.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada